Om in Ethereum te kunnen handelen zul je een wallet moeten hebben. Hier leggen wij uit hoe je eenvoudig een wallet opent. Er zijn verschillende soorten wallets te verkrijgen, desktop, online en hardware wallets. Wij beginnen met de makkelijkste en veilige online Ethereum wallet van MyEtherwallet.

Een online Ethereum wallet openen

Op MyEtherwallet.nl is het zeer eenvoudig om een Ethereum wallet te openen. Daarnaast is het veilig en hoef je er niets voor te downloaden op je computer. 

Stap 1: Open een wallet op MyEtherwallet.com

Ga naar: MyEtherwallet.com

In de balk vul je je gewenste wachtwoord in. Zorg ervoor dat dit een sterk wachtwoord is met minimaal 9 karakters. Klik daarna op ‘Create New Wallet’.

Let op: Sla je wachtwoord goed en veilig op! Je hebt deze later nodig om bij je wallet te kunnen

Stap 2: Download de Keystore File

Nu dien je de Keystore File te downloaden. De Keystore File bevat je private key in een gecodeerde vorm. Met je wachtwoord en de Keystore File kun je in je wallet inloggen. 

Ook de Keystore File dien je veilig op te slaan en niet kwijt te raken!

Stap 3: Sla je private key veilig op!

In het volgende venster zie je je Private Key in niet-gecodeerde vorm. Met deze key is het mogelijk direct in jouw wallet te komen, zonder password! Wij raden aan deze code niet digitaal op te slaan, maar om in plaats daarvan de Paper Wallet uit te printen. Dit is een papieren blad waarmee je te allen tijde weer in je wallet kunt komen, mocht je je wachtwoord of Keystore File kwijtraken. 

Stap 4: Inloggen in Myetherwallet

Je wallet is nu klaar voor gebruik en je kunt inloggen. Je ziet onderstaand scherm en hebt dus meerdere keuzes. De Private Key heb je als het goed is opgeborgen, dus die gaan we niet gebruiken. Voor de beginnende gebruiker raden wij aan de Keystore File + wachtwoord te gebruiken. De Ledget Nano S en TREZOR zijn zogenaamde ‘hardware wallets’, hier gaat we op Cryptopoint binnenkort wat dieper op in. 

Stap 5: Een transactie doen

Om een transactie te doen ga je naar ‘Send Ether & Tokens’. Hier vul je het Ethereum adres in waarnaar je je transactie wilt overmaken. Bij ‘Amount to Send’ vul je de hoeveelheid Ether in die je wenst over te maken. De ‘Gas Limit’ kun je op 21000 laten staan. Dit houdt in hoeveel transactiekosten je bereid bent te betalen. In de praktijk komt het neer op ongeveer 0.0004 Ether per transactie. 

Wanneer je alles goed ingevuld hebt klik je op ‘Generate Transaction. MyEtherwallet zal nog om een bevestiging vragen. Wanneer je je transactie hebt bevestigd wordt deze uitgevoerd. 

Stap 6: Veiligheid

MyEtherwallet is een zeer veilige wallet. Het grootste gevaar schuilt echter op je eigen computer. Zorg er altijd voor dat je computer voorzien is van een recent besturingssysteem met de laatste updates. Zorg er daarnaast voor dat je een goede virusscanner hebt geïnstalleerd.

Investeer daarnaast niet meer in cryptocoins dan je je kunt veroorloven om te verliezen!

Een Ether wallet maken
Een Ether wallet maken
Zelf Ethers kopen
Zelf Ethers kopen
Ethers veilig bewaren
Ethers veilig bewaren
Actuele koers Ethereum
Actuele koers Ethereum
Ethereum op Twitter
Ethereum op Twitter
Ethereum Verkopen
Ethereum Verkopen

Andere munten

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *