PERSBERICHT – Nadat de Bitcoin koers de afgelopen een sterke correctie heeft laten zien op de vrije val in samenhang met de rest van de wereldeconomie, is het al een tijdje stil op het front van de Bitcoin koers. De eigenaar van Cryptokopen.nl Thanh Lanh Tran constateert dat er al een aantal weken niet veel spectaculairs gebeurt op het vlak van de Bitcoin koers. Maar hoe komt dit?

Natuurlijk kijk ik, net als de rest van de industrie, elke dag nauwlettend naar de ontwikkelingen van de Bitcoin koers. Ondanks dat de prijs al een tijd stabiel blijft, blijft een correctie op de correctie achterwege. Dat is toch wel iets waar veel handelaren bang voor waren: een neerwaartse correctie na de opleving van de koers in mei. Maar gelukkig is er al zes weken nauwelijks een vuiltje aan de lucht.”

Investeerders zijn argwanend

De belangrijkste reden voor de stabiliteit van de huidige Bitcoin koers zit hem in de argwanende houding van veel investeerders. Er lijkt een soort van patstelling te ontstaan, waarbij er weinig handelsvolume omgaat in de markt. Omdat de prijs niet stijgt worden grote inkopen uitgesteld en omdat de prijs niet daalt, houdt iedereen zijn Bitcoin vast in zijn of haar portfolio.

Dit zorgt ervoor dat er een soort van viceuze cirkel ontstaat, maar dat is zo erg nog niet volgens Tran.

Ook zijwaartse koersgang biedt kansen

Het is een misvatting dat er alleen op stijgende of dalende koersen interessante winsten behaald kunnen worden. Juist in een zijwaartse markt is het slim om met kortlopende posities te werken, aldus Tran.

“Juist middels technieken als Grid trading is het een uitstekende periode om in een markt als deze een leuke cent te verdienen. Het is dan ook een misvatting dat een koers altijd maar in beweging moet zijn om hiervan te kunnen profiteren.”

Wat de nabije toekomst betreft verwacht Tran dat er nog wel een aantal leuke verrassingen in het vat zitten. Zo is het effect van de Bitcoin halving volgens hem door de coronacrisis nog niet tot volle wasdom gekomen en verwacht hij richting het einde van het jaar nog wel het een en ander aan stevige prijsontwikkelingen.

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *