In 2021 hebben Bitcoin en andere grote cryptocurrencies een enorme groei doorgemaakt, ondanks de volatiliteit op korte termijn. Als we bijvoorbeeld naar april kijken, zien we dat de prijs van Bitcoin omhoog vloog naar $64.895, maar vervolgens reageerde op de China crypto crackdown door meer dan de helft van zijn waarde te verliezen binnen 35 dagen. In mei en juni stonden handelaren te trappelen om de digitale munt te verkopen in het kielzog van China’s sterke onderdrukking, wat de prijs zo aanzienlijk omlaag duwde dat midden juli 1 Bitcoin minder dan $29.000 kostte. Een andere factor die hiertoe bijdroeg, was het strengere toezicht op crypto’s door westerse regelgevers en het gevoel dat verdere regulering onvermijdelijk was.

Tussen september en oktober is de wekelijkse instroom in Bitcoin-fondsen echter opvallend gestegen van 31,2 miljoen dollar naar 121 miljoen dollar. Een gevoel dat analisten hierbij hadden, was dat handelaren er van overtuigd waren dat de Bitcoin-handel een manier bood om inflatie-immuniteit te bereiken in tijden waarin de effecten ervan voelbaar werden voor consumenten. “We hadden deze zomer een vrij sterke sell-off voor Bitcoin. De prijsactie was een herstel vanaf een dieptepunt,” legt Sui Chung van Benchmarks uit. Laten we de recente ontwikkelingen en controverses rond de handel in cryptocurrency’s doornemen en vervolgens naar de toekomst kijken.

Crypto-ETF’s

Handelaren hadden in oktober het gevoel dat er iets monumentaals was gebeurd toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) instemde met de eerste op Bitcoin futures gebaseerde ETF (Exchange Traded Fund). Handelaren waren ervan overtuigd dat dit de interesse in crypto’s zou stimuleren, en dus volgde er een buy-up die de prijs van Bitcoin naar $64.367,14 stuurde, de hoogste waarde in zes maanden.  Het enthousiasme van handelaren over deze ontwikkeling deed de waarde van Bitcoin in oktober met 45% stijgen.

De ProShares Bitcoin Strategy ETF zag $1 miljard aan aandelen van eigenaar wisselen op zijn eerste dag op de NYSE Arca Exchange, en het sloot met 2,59% op $41,94. In feite bestonden er al crypto ETF’s in Canada en Europa, hoewel Invesco afzag van zijn plannen om een op futures gebaseerde crypto ETF te vormen. Grayscale, daarentegen, die de grootste digitale valutabeheerder ter wereld is, diende in november een aanvraag in voor de notering van een fonds dat bedrijven zou volgen die betrokken zijn bij digitale valuta. SEC-chef Gary Gensler waarschuwde dat, hoewel het waar is dat ETF’s door zijn commissie worden gecontroleerd, “Het nog steeds een zeer speculatieve activaklasse is en beleggers moeten begrijpen dat daaronder dezelfde volatiliteit en speculatie is.”

Bitcoin in India

Een nieuwe lichting start-ups in India maakt het voor jonge klanten mogelijk om Bitcoin te verhandelen op hun smartphone. De gemiddelde gebruiker van CoinSwitch Kuber bijvoorbeeld, is slechts 25 jaar oud en in 70% van de gevallen zijn het nieuwe financiële handelaars. In slechts anderhalf jaar tijd hebben 12 miljoen Indiërs deze app gedownload. Sinds er in maart 2020 door een Indiase rechtbank een poging is gedaan om crypto’s te verbieden, maar die niet succesvol is gebleken, lijkt het er niet op dat de regering van plan is crypto’s in te dammen op de manier waarop China dat heeft gedaan.

Eén van de redenen dat platforms zoals CoinWise enthousiast zijn over de toename van jonge klanten is dat zij de prestaties van hun portefeuilles regelmatig controleren, wat het platform de kans geeft om de publiciteit van hun andere producten te vergroten. Een potentieel nadeel is echter dat ze vaak weinig educatieve tools bieden om ervoor te zorgen dat hun klanten zich bewust zijn van het risico dat met de transacties gepaard gaat.

Cardano

Cardano, een opkomende altcoin-ster, heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen dankzij een aantal unieke kenmerken. Het Bitcoin-netwerk kan bijvoorbeeld slechts zeven transacties per seconde verwerken, terwijl Ethereum er wel 13 per seconde kan verwerken. Maar op Cardano kunnen er zo’n 250 door. Niet alleen dat, het netwerk wordt verbeterd door zijn Hydra-upgrade, die het de kracht kan geven om tot 1 miljoen transacties per seconde te verwerken. Cardano’s grootste concurrent in dit opzicht is wellicht Solana, dat 50.000 transacties per seconde kan faciliteren. Eén ding waar Ethereum meer in uitblinkt dan Cardano is in zijn smart contract suitability (toepassingen die op een blockchain geplaatst kunnen worden), desalniettemin bedroeg de totale waarde van Cardano in september $96 miljard, en in november stegen ze met 1.000% vergeleken met een jaar eerder.

Tot slot

Aangezien zowel Bitcoin als Ether sinds juni meer dan verdubbeld zijn in waarde, en Cardano naam heeft gemaakt op de cryptocurrency handelsmarkten, is er genoeg volatiliteit die de aandacht trekt van CFD-handelaren.

Aan de andere kant, van de munt herinneren we ons allemaal de recente wekenlange saga toen het enthousiast kopen van verse crypto Squid Game de waarde van de munt opdreef tot bijna $2.800, waarna het snel instortte tot bijna niets toen de ontwikkelaars ervan doorgingen met hun geld. We moeten de waarschuwing van Gary Gensler over de volatiliteit van dit activum in gedachten houden.

Handelaren die de cryptocurrency-markt betreden via de handel in CFD’s werken met de veranderingen in cryptoprijzen zelf – zowel omhoog als omlaag – en waar dus zowel kansen als risico’s onstaan. Alvorens een deal te openen, is het van cruciaal belang dat handelaren zich afstemmen op een betrouwbaar, veilig en ervaren platform en zichzelf voldoende informeren over hun instrumenten.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 76.68 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde.

Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *