Ethereum is geïntroduceerd in 2015 en is géén cryptocurrency maar een blockchain technologie. Er bestaat echter wel een soort cryptocurrency op basis van Ethereum: De Ether. Het Ethereum netwerk is een internetproject wat ervoor zorgt dat uitwisselen van informatie en vastleggen van afspraken decentraal kan worden geregeld. Dat dit zeer interessant kan zijn blijkt wel uit de betrokkenheid van grote bedrijven. Onder andere Samsung, Rabobank, Toyota en Airbus hebben al verregaande interesse getoond in het toepassen van de ethereum blockchain technologie. 

KENMERKEN ETHEREUM:

  • Decentraal platform. Er is géén overkoepelend orgaan zoals een bank of instantie die de koers kan manipuleren. Transacties gaan direct van persoon naar persoon.
  • Ethereum is programmeerbaar. Het is mogelijk andere soorten transacties door de blockchain-technologie te gaan bekijken, programmeren en automatiseren. Dus het gaat niet enkel om coins maar om een groter geheel. 
  • Schaalbaarheid. Het netwerk groeit automatisch mee met het aantal gebruikers met >1.000.000 transacties per seconde als mogelijkheid. 
  • Super snel! Een transactie wordt binnen enkele seconden bevestigd. 
  • Zeer lage transactiekosten
  • Erg veilig. De veiligheid van ethereum is gebaseerd op digitale-handtekeningen, bijhouden van alle ooit gedane transacties, encryptie en de samengestelde rekenkracht van alle aangesloten computers (“nodes” genoemd). De zwakste schakel is niet de techniek van Ethereum maar de persoon die de wallet beheert. Je bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je wallet! Hierover lees je hier meer.
  • Ethereum kan anoniem worden gebruikt. Let op! Ether-transacties zijn in principe niet privé, ze zijn openbaar inzichtelijk. Door de gedecentraliseerde manier waarop de Ether-transacties worden verwerkt (de blockchain), worden alle transactie geregistreerd en voor iedereen binnen het Ethereum netwerk inzichtelijk gemaakt. Uw naam is echter niet bekend.
  • De koers kan sterk fluctueren, in 2017 is de koers 2000% gestegen! Dit biedt echter geen garantie voor de toekomst. Hoewel Ethereum pas aan de beginfase lijkt te staan en dus nog een sterke groei zou kunnen maken, dien je er altijd bewust van te zijn dat het ook anders kan lopen.

Net als het Bitcoin-netwerk is Ethereum een blockchain-technologie. De opzet van Ethereum verschilt echter wel van aanzienlijk van Bitcoin en bijvoorbeeld Litecoin! De ‘munt’ van Ethereum is namelijk niet bedoelt om mee in winkels te gaan betalen, bij Bitcoin is dit wel het geval. Daarom wordt de Ether dan ook een ’token’ genoemd en geen coin of cryptovaluta. De Ether zal dus ook nooit een vervanging van euro’s en dollars zijn! 

ZELF EENVOUDIG STARTEN!

Beginnen met Ethers lijkt misschien ingewikkeld, maar het is juist erg eenvoudig!

Allereerst zul je een eigen wallet (portemonnee) moeten openen welke je gaat gebruiken om Ethers in te bewaren. Er zijn verschillende soorten wallets: online, mobiel, desktop en hardware. Op deze pagina lees je daar meer over.

Als je je wallet hebt geopend kun je Ethers gaan kopen. Meerdere websites  bieden aan bitcoins te kopen door middel van een Ideal transactie, dus gewoon door met Euro’s te betalen. Dit is zeer eenvoudig en laagdrempelig. In sommige gevallen kan het interessant zijn Ethers in het buitenland te kopen met een SEPA overschrijving.

Een Ether wallet maken
Een Ether wallet maken
Zelf Ethers kopen
Zelf Ethers kopen
Ethers veilig bewaren
Ethers veilig bewaren
Actuele koers Ethereum
Actuele koers Ethereum
Ethereum op Twitter
Ethereum op Twitter
Ethereum Verkopen
Ethereum Verkopen

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS:

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *