Home » VeChain rebrand Thor (VEN / VET)

VECHAIN REBRAND NAAR THOR (VEN / VET)

Last update: 21-1-2018

Wat is VeChain Thor (VET)

VeChain Thor (VET) is een rebrand van VeChain (VEN). Deze rebrand werd eind 2017 bekendgemaakt en zal op 26 februari 2018 plaatsvinden met een ceremonie in Singapore. Het belooft een zeer ingrijpende verandering te worden! Niet enkel de naam, het logo en de website zullen aangepast worden, het hele product ondergaat grote technische veranderingen.

Wat gaat er veranderen?

VeChain Thor zal ervoor zorgen dat VeChain van een product tracking service verandert in een volledig Enterprise dApp platform zoals Ethereum. VeChain is hiermee veel meer dan een cryptocurrency, het wordt een "blockchain-as-a-service" (BaaS) dienst wat bij bedrijven geïmplementeerd kan worden.  

Vergelijk met Ethereum

In principe lijken VeChain en Ethereum wel op elkaar qua platform. In de Ethereum Alliantie zitten echter vooral bedrijven welke geïnteresseerd zijn in de technologie, maar deze nog niet gebruiken. In het geval van VeChain is het anders, het huidige supply chain product (zie VeChain) is de basis waarmee bedrijven 'binnengehaald' worden. Als het bedrijfssysteem is geïntegreerd in de VeChain blockchain kan ook gebruikgemaakt worden van alle aanvullende diensten door middel van dApps.

Doordat VeChain in de systemen van vele grote bedrijven geïntegreerd zal zijn maakt het de cryptocurrency ook beter bestand tegen grote koerswisselingen. Deze bedrijven maken bewuste keuzes, waarmee het vertrouwen in VeChain groot zal blijven. Daarnaast zullen grote bedrijven niet snel ingrijpend hun koers wijzigen en afstappen van de VeChain blockchain-technologie. 

De gevolgen van de VeChain rebrand

Oorspronkelijk zou de rebrand plaatsvinden op 15 januari 2018. Deze datum is echter verplaatst naar 26 februari 2018. Dit kwam doordat er grote klanten op hun pad kwamen en hierdoor de prioriteiten logischerwijs gewijzigd zijn. 

Op of rond 26 februari zullen alle VEN tokens omgezet worden naar VET tokens op het eigen blockchain netwerk van VeChain. De handelingen die hiervoor nodig zijn zullen tijdig bekend worden gemaakt voor het team. De waarde van VEN en VET is gelijk, dit houdt dus in dat de tokens één op één zullen worden omgezet. 

VeChain staking - Thor power

Iedereen die straks VEN tokens bezit kan beginnen met 'staking'. Staking is het proces van Proof-of-Stake, waarbij je een beloning krijgt voor het bewaren van VET tokens in een wallet. De beloning die je krijgt zijn Thor Power (THOR) tokens. THOR kan worden gebruikt om smart-contracts en applicaties uit te voeren op de VeChain blockchain. 

Hoeveel verdien je met THOR staking?

De standaard verdiensten worden als volgt berekend:

0.00042 THOR per VET per dag. Dus voor 1 THOR per dag heb je ca. 2381 VET nodig.

Voor 'nodes' zijn er hogere verdiensten. Een node of masternode is een computer die kan bijdragen aan de VeChain blockchain door bijvoorbeeld het verifiëren van transacties, en daarmee het systeem decentraal en veilig maken.

Je kunt pas een node draaien wanneer je minimaal 10.000 VET in je wallet hebt. Voor een masternode is dit zelfs 150.000 VET. 

 

Hoeveel een THOR waard wordt is, is op dit moment nog niet bekend. De verwachting is dat de prijs tussen 2 en 10 dollar zal zijn.  

Hier kun je berekenen hoeveel THOR je kunt staken met jouw hoeveelheid VET: KLIK

Actuele koers VeChain

De voordelen van VeChain

Maar wat maakt VeChain nou zo interessant? Het is een compleet en zeer veelzijdig platform wat in zeer veel industrieën kan worden toegepast. 

  • Lost belangrijke problemen op
  • Is ook voor consumenten zeer nuttig
  • Betrouwbaar en ervaren team
  • Samenwerking met grote bedrijven
  • Snelle ontwikkeling, systeem al in gebruik

VeChain veilig opslaan

Wanneer je hebt geïnvesteerd in VeChain wil je natuurlijk dat je investering veilig is opgeslagen. Wij raden aan hier een hardware wallet voor te gebruiken! De VEN tokens zijn op dit moment nog ERC20 tokens op het Ethereum netwerk. Deze zijn dus prima veilig op te slaan in een Ledger Nano S wallet! 

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

DEEL JE ERVARINGEN OVER VECHAIN

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.