Home » Top 3 crypto-coins 2018

Voorspelling 2018: Top 3 coins om in de gaten te houden

Auteur: Robin Heester

Website: Blockchainstories

Last update: 13-12-2017

Het jaar 2017 is een enorm succesvol en roerig jaar geweest voor de cryptowereld. Nieuwe all-time highs voor bijna elk groot project, gigantische groei in totale marktcapaciteit in dollars en de ‘normale’ wereld lijkt eindelijk wakker te worden geschud: cryptocurrency’s doen er echt toe. Met 2018 aan de horizon is het een goed idee om een paar projecten onder de loep te nemen die volgend jaar wel eens zouden kunnen gaan knallen. Een kleine disclaimer vooraf: dit is natuurlijk geen beleggingsadvies, zie het meer als een duwtje in de richting van mogelijk interessante coins.

Waves Platform (Waves)

Waves heeft in het jaar 2017 pieken en dalen gekend qua koersverloop, het team onder leiding van Sasha Ivanov lijkt dit jaar gebruikt te hebben om een solide basis te bouwen om pas écht te gaan knallen in 2018. Met een nieuw protocol, WavesNG, moet het netwerk in staat zijn veel meer transacties per seconde te verwerken. WavesNG moet schaal- snelheidsproblemen van nu en in de toekomst op gaan lossen. Het protocol wordt nog voor de jaarwisseling ingevoerd wanneer de mijners er mee instemmen.

Deze snelheid gaat in het jaar 2018 goed van pas komen, want Waves wil doorgroeien. De ingebouwde Decentrale Exchange van het platform krijgt net voor de kerst nog een flinke upgrade op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Het moet soepeler, uitnodigender en makkelijker zijn om aan de slag te gaan op de Waves DEx.

In 2018 zelf komt Waves met een legaal framewerk om ICO’s democratisch te reguleren. Samen met grote partijen als Ethereum en Deloitte willen zij dit gaan organiseren en uitbouwen. Deze plannen vallen onder de noemer ‘’Tokenomica’’. En als klap op de vuurpijl moeten smart contracts in het begin van 2018 hun intrede gaan doen op het Waves Platform. Om een voorbeeld te geven wat dat kan betekenen voor Waves: spellen als de CryptoKitties kunnen dan ook gebouwd worden op het Waves Platform.

Een relatief snel netwerk, makkelijk je eigen token aanmaken, smart contracts én een eigen decentrale exchange lijken een goed recept voor een mooi jaar om mee te deinzen op de golven van Waves.

Waves kopen

Waves kopen is erg eenvoudig! Op Litebit kun je Waves kopen zonder tussenkomst van een exchange. Je kunt je coins opslaan in een Litebit wallet, maar ook versturen naar een externe wallet als de Waves Lite client, of naar een exchange. .

Basic Attention Token (BAT)

In het jaar 2017 is je brood verdienen met advertenties op het internet moelijker geworden dan ooit. Het internet als geheel schreeuwt om nieuwe verdienmodellen. The Basic Attention Token (BAT) wil daar onderdeel van zijn. Zij willen de gebruiksvriendelijkheid van het internet verbeteren door hun decentrale en open-source digitaal adverteerders platform verder uit te breiden. 

In dit systeem zullen adverteerders content makers betalen in de vorm van BATs. De gemeten aandacht is de leidraad om te bepalen hoeveel iemand krijgt betaald. Gebruikers krijgen ook BATs wanneer zij meedoen in het netwerk. Zij kunnen deze gebruiken om schrijvers, filmmakers of tekenaars te belonen voor hun content bijvoorbeeld.

De browser, genaamd Brave, is al te downloaden en te gebruiken. De browser heeft een ingebouwde adblocker. Tijdens het surfen worden jouw gegevens anoniem verwerkt om zo te bepalen welke content makers beloond moeten worden.

In 2018 wil het team achter BAT vooral verder gaan met waar het gebleven was. De gebruiksvriendelijkheid verbeteren, de advertentie-inkomsten beter laten schalen met gebruikersgroei en ook moet er een beter dashboard komen voor adverteerders en creatievelingen die graag wat willen verdienen met advertenties via BAT.

Het internet is een mooie plek en BAT probeert het nog mooier te maken. Een project om in de gaten te houden dus. Als zij écht een voet aan de grond weten te krijgen in de advertentiewereld kan dit wel eens jouw hoogtepuntje van 2018 worden als je er een paar bezit. 

Basic Attention Token kopen

Het kopen van Basic Attention Tokens is niet zo moeilijk. Ze zijn nog niet direct met iDeal te koop, maar wel op de exchange Binance. Wij raden aan Binance hiervoor te gebruiken omdat dit is een groot en veilig platform met een groot handelsvolume. Om te kunnen traden op Binance heb je Bitcoins of Ethers nodig. Deze koop je eenvoudig met iDeal bij Litebit of BTC Direct.

Universa (UTN)

Universa noemt zichzelf een “next generation blockchain.” Het project wil zich richten op business to business adoptie van blockchain technologie. De focus ligt op ‘tokenization’ en bijvoorbeeld contractuele zaken. Paspoorten, boardingkaarten, je abonnement op het zwembad en cadeaukaarten: als het aan Universa ligt kun je straks al deze zaken regelen op hun blockchain. Dit project zal pas op exchanges te koop zijn in het begin van 2018, dus mocht je hierin gaan stappen ben je ruim op tijd.

Met ruim 28 miljoen opgehaalde dollars start UTN net voor de jaarwisseling met een uiterst succesvolle ICO. De tokens zijn nog niet gemaakt, de exacte hoeveelheid gemaakte coins worden later pas bekend gemaakt. De plannen voor 2018 voor deze cryptomunt liegen er niet om: een ‘Trust & Reputation Score’-systeem, smart contract templates, een heuze Universa Appstore en ook bankkaarten staan voor de eerste helft van 2018 op het programma.

Een ontzettend ambitieus project met een hoop mooie plannen. Wanneer deze plannen werkelijkheid worden zou UTN wel eens één van de knallers van 2018 kunnen worden. Maar, zoals bij elk startend project, is voorzichtigheid geboden.

Universa kopen

Er zijn nog geen tokens verkrijgbaar voor Universa. Alleen degenen die geïnvesteerd hebben in de ICO zullen op dit moment Universa tokens krijgen wanneer deze worden vrijgegeven. Wanneer de token in populariteit toeneemt zal deze ook op exchanges verhandelbaar worden, en misschien ook wel verkrijgbaar zijn bij Litebit. Dit is nu nog niet bekend.  

KUNNEN WIJ JE VERDER HELPEN?

Reactie plaatsen

Reacties

Patrick
een jaar geleden

Ik persoonlijk denk dat Universa en hun UTN ook de knaller van dit jaar worden. Het hele concept en systeem beloofd veel en het testnet ziet er al echt professioneel uit! De pre-token UTN-P is nu al 5x meer waard op cobinhood exchange. Binnenkort schijnbaar ook op Binance te handelen. Dan gaat hij pas echt van start.

Berry
een jaar geleden

De Verge is hopelooooooos!

Sjaak
een jaar geleden

Net als Verge is Bytecoin (BCN) ook nog vrij onbekend en nog relatief goedkoop vandaar een groot aantal van beide aangeschaft. Beide staan wel in de top van de bekendere cryptocoins.

Lucas Bode
2 jaar geleden

Met alle respect, maar ik denk dat Verge (XVG) zeker in deze top 3 had moeten staan!