Home » Tether (USDT) stablecoin

ALLES OVER CRYPTOCURRENCY TETHER (USDT)

Last update: 22-10-2018

Tether is een zogenaamde 'stable coin'. Dit houdt in dat de makers proberen de koers altijd gelijk te houden aan een gekoppelde waarde. In het geval van Tether zegt de afkorting USDT wel waar deze cryptocoin aan gekoppeld is, inderdaad de Amerikaanse dollar. Maar hoe doet Tether dat en wie zitten er achter deze cryptocurrency? 

Hoe werkt Tether?

In 2014 werd begon werd Realcoin opgericht. Deze naam veranderde al snel in Tether. Het idee van Tether is dat de waarde van 1 USDT altijd gelijk is aan exact 1 dollar. Dit doet Tether Limited, het bedrijf achter Tether, door voor iedere uitgegeven USDT ook 1 echte dollar als op de bankrekening te houden. 

 

Maar hoe houdt Tether dan precies de waarde van $1 per USDT-token aan? Dat is een complex verhaal maar zit ongeveer zo: Als de vraag naar Tether stijgt zal de waarde hoger worden dan $1  per USDT. Er zal dan Bitcoin worden gekocht voor USDT wat de prijs weer recht zal trekken.  Wanneer de waarde van Tether de neiging heeft te dalen in relatie tot de dollar, wordt Tether in de equivalente Bitcoin-hoeveelheid van de markten afgenomen en leeggemaakt. Eigenlijk werkt het net zoals bij 'echte' banken die geld printen.

Tether op Bitcoin blockchain

Tether werkt via het Omni layer platform op de Bitcoin blockchain. Omni is een platform voor het maken en verhandelen van op maat gemaakte tokens. Het is een softwarelaag die is gebouwd bovenop de meest populaire, meest gecontroleerde, veiligste blockchain - Bitcoin

Overig

Omdat Tether (USDT) maar één doel heeft is er geen van een roadmap of ontwikkeltraject. Uiteraard

Team

Tether Limited heeft hetzelfde managementteam als Bitfinex, de in Hongkong gevestigde cryptocurrency exchange. Het team van Tether bestaat uit meerdere personen, maar er zijn er maar enkelen bekend. De belangrijkste worden hieronder benoemd:

 

Jean-Louis van der Velde: Studeerde aan de National Taiwan Normal University. Nadat hij jaren voor meerdere bedrijven als CEO had gewerkt, kreeg hij deze functie in 2013 bij cryptocurrency exchange  Bitfinex

Giancarlo Devasini: Studeerde aan de Universiteit van Milaan. Hij heeft meer dan 10 jaar als directeur van Solo SpA gewerkt, een bedrijf in RAM-geheugen. In zijn hoogtijdagen had dit bedrijf meer dan 100 werknemers in dienst. Sinds 2012 is hij Chief Financial Officer (CFO) van exchange Bitfinex.

Stuart Hoegner: Heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Toronto. Sinds 2014 werkzaam als General Counsel bij Bitfinex. Heeft meerdere banen gehad in bij onder andere Ernst & Young

 

Actuele koers Tether

De voordelen van Tether

Maar wat maakt Tether nou zo interessant? Het is een coin die, in tegenstelling tot andere cryptomunten, zijn waarde houdt. 

  • Eenvoudig uit volatiele coins stappen op ieder moment
  • Geld van de bankrekening 'digitaliseren' voor gebruik op de blockchain
  • Fiat geld storten/opnemen op Binance is niet mogelijk, USDT wel
  • Veel sneller dan fiat geld (dollar)

Tether veilig opslaan

Wanneer je hebt geïnvesteerd in Tether wil je natuurlijk dat je investering veilig is opgeslagen. Wij raden aan hier een hardware wallet voor te gebruiken! Helaas zijn deze voor Tether nog niet beschikbaar. Er wordt wel hard aan de ontwikkeling hiervoor gewerkt. De kans is groot dat USDT binnenkort dus op te slaan is op een Ledger Nano S wallet! 

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

DEEL JE ERVARINGEN OVER VECHAIN

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.