Home » Stellar Lumens (XLM), informatie, kopen

ALLES OVER CRYPTOCURRENCY STELLAR LUMENS (XLM)

Last update: 6-2-2018

Stellar is een open source, gedistribueerde betalingsinfrastructuur, gebouwd vanuit het uitgangspunt dat de internationale gemeenschap "een wereldwijd financieel netwerk nodig heeft dat openstaat voor iedereen". Stellar Lumens is de naam van de coin of token die op dit netwerk kan worden gebruikt om betalingen te verrichten.

Net als de meeste cryptocurrencies is Stellar Lumens decentraal. Het Stellar-netwerk draait op een web van gedecentraliseerde servers dat wordt ondersteund door een internationaal consortium van individuen en entiteiten. 

 

Ripple wordt vaak als concurrent van Stellar Lumens gezien. In de praktijk zal het Stellar-protocol functioneren als een soort PayPal, maar dan flexibeler. Als u Stellar wilt gaan gebruiken, moet u geld naar het platform overmaken. Daarvoor krijg je dan krediet op je virtuele portemonnee. Dit is niet hetzelfde als Ripple, waardoor is zeker bestaansrecht is voor beide cryptomunten. 

 

Stellar Lumens maakt geen gebruik van Proof-of-Stake of Proof-of-Work algorithme. In plaats daarvan werkt het met het Byzantine systeem, genaamd federated Byzantine agreement (FBA). Dit noemt Stellar het Stellar Consensus Protocol (SCP). 

De market cap van Stellar is in korte tijd gigantisch gestegen. De coin heeft daarmee een een vaste plek in de top 10 grootste cryptomunten veroverd. 

 

Op dit moment is de beste wallet voor Stellar Lumens de Ledger Nano S hardware wallet. Wanneer je geen hardware wallet hebt of wil aanschaffen, kun je op de website van Stellar verschillende andere veilige wallets vinden.  

 

Stellar Lumens is verhandelbaar op vele exchanges, waaronder Binance en Bittrex. Voordat je hier Stellar kunt kopen, zul je eerst Bitcoins (BTC) of Ethereum moeten kopen en naar de exchange versturen. Je koopt je bitcoins en ethers het makkelijkst met iDEAL op BTC Direct!

Stellar Consensus Protocol (SCP)

Stellar gebruikt het Stellar Consensus Protocol (SCP) in plaats van Proof of Work. Het Stellar Consensus Protocol (SCP) is een protocol dat optimale veiligheid biedt. Kortom, het heeft als doel veiliger te zijn en een betere bescherming tegen kwaadwillende partijen te bieden.

De Stellar-servers communiceren en synchroniseren met elkaar om ervoor te zorgen dat transacties geldig zijn en met succes worden toegepast op het grootboek.

Als u bijvoorbeeld $ 5 naar een vriend op het netwerk wilt verzenden, begint een lijst met vertrouwde servers een proces om overeenstemming te bereiken over de geldigheid van uw betaling van $ 5 aan uw vriend. De meerderheid van deze servers moet ermee instemmen dat u in feite een krediet ter waarde van $ 5 op het netwerk bezit voordat ze de transactie als geldig markeren.

Dit hele proces van consensus tot stand komen over het Stellar-netwerk vindt ongeveer elke 2-5 seconden plaats.

 

Decentrale exchange

Stellar biedt als één van de weinigen op dit moment een decentrale exchange aan. Een decentrale exchange heeft geen derde partij nodig om transacties uit te voeren, als bijvoorbeeld Poloniex. Dit zijn enkele voordelen van een decentrale exchange:

 • Je coins staan niet in een wallet op de exchange. Dus geen risico dat een exchange verdwijnt.
 • Geen bemoeienis van overheden betreffende regulering.
 • Geen risico op server downtime, decentrale exchanges zijn altijd beschikbaar.

Stellar is open source

Stellar is volledig open source en patentvrij en ziet samenwerking als de belangrijkste manier om verder te komen. De belangrijkste kernwaarden zijn efficiëntie en mogelijkheden tot opschalen.  Door de PoS technologie worden beslissingen altijd op een democratische wijze genomen. 

Samenwerkingen

Al vele grote partners hebben zich verbonden aan Stellar. Enkele hiervan zijn IBM, Deloitte, Stripe, LeEco en Tempo Money Transfer. Totaal zijn er ca. 30 bedrijven verbonden aan Stellar, en dat aantal is groeiende. Doordat het team van Stellar ook bestaat uit verschillende 'partnership managers' zijn zij in staat focus te houden op het aantrekken van grote en interessante partijen als partners. 

Roadmap Stellar Lumens

Stellar Lumens heeft geen concrete roadmap, maar ze houden wel een blog bij.

In deze blog worden de maandelijkse ontwikkelingen bijgehouden, zowel op technologisch vlak als marketing. Zo worden bijvoorbeeld samenwerkingen benoemd en uitgelegd. 

Voor 2018 zijn wel enkele doelstellingen uitgesproken, waaronder deze:

 • Lanceren van SDEX – de Stellar Decentralized Exchange
 • Integratie van Lightning Network. Dit zal een positieve invloed hebben op de mogelijke schaalvergroting en de veiligheid naar een nog hoger niveau brengen.

 

Team

Het team van Stellar is zeer indrukwekkend en bestaat uit personen dus hun sporen in de cryptocurrency- en ondernemerswereld wel hebben verdiend. Ook maken de co-founders van Wordpress en Stripe (een soort Paypal) onderdeel uit van het team. Hieronder zullen enkele teamleden worden uitgelicht:

 • Jed McCaleb: mede-oprichter van Stellar Development Foundation. Eerder maakte hij eDonkey2000, dat op dat moment een van de grootste netwerken voor bestandsuitwisseling was. Later creëerde hij Mt. Gox, de eerste bitcoin exchange, die vervolgens werd verkocht en gehercodeerd door de huidige eigenaren, gevolgd door Ripple.
 • Nicolas Barry: CTO van Stellar. Eerder hielp hij bij het bouwen van grootschalige systemen bij Microsoft en Salesforce. Nicolas heeft een MS in Computer Science and Mathematics van ENSEEIHT in Toulouse, Frankrijk.

Links: Lisa Nestor, Stellar director of partnerships

Midden: Jed McCaleb, co-founder en CTO van Stellar.

Actuele koers Stellar Lumens (XLM)

De voordelen van Stellar Lumens

Wij denken dat Stellar de potentie heeft een zeer grote speler op de markt van cryptocurrency te worden. Maar wat maakt Stellar Lumens nou zo interessant? Hier een opsomming:

 • Zeer snelle betalingen (2 - 5 seconden),
 • Partnerships met grote partijen als IBM,
 • Een gratis open-source netwerk waarmee iedereen goedkope financiële producten voor zijn community kan bouwen,
 • Zeer lage transactie fees,
 • Ingebouwde decentrale exchange waar vele cryptocoins maar ook fiat verhandeld kan worden.

Stellar Lumens (XLM) opslaan

Wanneer je hebt geïnvesteerd in XLM wil je natuurlijk dat je investering veilig is opgeslagen. Wij raden aan hier een hardware wallet voor te gebruiken! De Ledger Nano S is hier uitermate goed geschikt voor. Deze veilige en betaalbare wallet is eenvoudig in het gebruik en beschermt u uitermate goed voor aanvallen van hackers of andere kwaadwillenden die het op uw coins gemunt hebben.

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

DEEL JE ERVARINGEN OVER STELLAR LUMENS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.