Home » Reddcoin (RDD)

ALLES OVER CRYPTOCURRENCY REDDCOIN (RDD)

Last update: 20-1-2018

Reddcoin (RDD) is een sociale cryptomunt, geïnspireerd door Reddit. Een duimpje omhoog, like of +3 ontvangen is natuurlijk leuk, maar volgens Reddcoin kan het beter. Het idee achter deze coin is dat er eenvoudig en snel microtransacties tussen gebruikers van sociale netwerken gezonden kunnen worden. Hiermee is het mogelijk om iemand te betalen, projecten te ondersteunen of te bedanken voor een bijdrage. Daarnaast wil Reddcoin de bekendheid en bewustwording van cryptocurrency in het algemeen vergroten. 

 

 

Reddcoin is ontstaan in 2014 en heeft sindsdien een vrij lage market cap gehad, 0.5 tot 1 miljoen Euro dollar. Sinds mei 2017 zit er wat meer beweging in de koers, maar sinds 2018 is de koers echt flink gestegen. Begin 2018 bedraagt de market cap ca. 500 miljoen tot 1 miljard euro. 

 

Op dit moment is de beste wallet voor Reddcoin de Core wallet. Deze vind je hier. Helaas zijn hardware wallets nog niet geschikt voor Reddcoin. 

 

Reddcoin is verhandelbaar op Bittrex. Je kunt RDD alleen verhandelen tegen bitcoin (BTC).

Je kunt Reddcoin ook direct met iDEAL kopen op Litebit

 

Als je Reddcoin op Bittrex wilt kopen zul je dus eerst BTC aan moeten schaffen. Wij raden aan dit bij BTC Direct te doen, zeer snel, veilig en transparant! 

Mining

Reddcoin (RDD) gebruikt het innovatieve algoritme Proof of Stake Velocity (PoSV). PoSV is ontworpen door het team van Reddcoin om Proof of Work (PoW) te vervangen voor het verifieren van transacties. Het nieuwe algoritme moedigt zowel eigendom (Stake) als activiteit (Velocity) aan.

Indien je Reddcoin wilt gaan minen heb je hiervoor geen dure videokaarten of ASIC-miners nodig voor hashing power. Door een groter aantal Reddcoins in je wallet te houden en verbonden te zijn met internet kun je al deelnemen. Dit noemt Reddcoin 'minten'. 


PoSV vereist weinig rekenkracht of energie en kan dus worden gedaan op eenvoudige pc's, laptops en zelfs mobiele apparaten. Elke gebruiker van Reddcoin wordt automatisch een PoSV-minter.

Roadmap Reddcoin

De meest recente (zeer beknopte) roadmap zie je hieronder. Er wordt op korte termijn een uitgebreidere roadmap verwacht waar ook alle technische wijzigingen in zullen staant.

De algemene roadmap, zonder tijdstippen, wordt hieronder getoond.

Team

Het team van Reddcoin bestaat uit ongeveer 15 personen. Hieronder zullen enkele worden uitgelicht:

  • Leonard Simonse: Studeerde Informatica aan de Hogeschool Zeeland. Na een tijd als webdesigner en trainee bij een Waterschap te hebben gewerkt, heeft hij een bedrijf gestart in onder andere webdesign en app development. Daarnaast werkt hij bij Reddcoin als Core Developer. 
  • John Nash: Lead developer van Reddcoin. Sinds mei 2014 betrokken, maar in februari 2015 in dienst gekomen. Heeft in het verleden verschillende functies bekleed, van IT-supervisor tot senior project manager. 

Actuele koers Reddcoin (RDD)

De voordelen van Reddcoin

Maar wat maakt Reddcoin nou zo interessant? Het wordt de coin van vele social media platforms, En dat kunnen er dus erg veel zijn!

  • Kans op hoge koersstijging als platforms Reddcoin integrereren
  • Brengt cryptocurrency onder de aandacht
  • Innovatieve Proof-of-Stake Velocity concept voor het 'minten' van coins.

Reddcoin (RDD) opslaan

Wanneer je hebt geïnvesteerd in Reddcoin wil je natuurlijk dat je investering veilig is opgeslagen. Wij raden aan hier een hardware wallet voor te gebruiken! RDD is echter nog niet op te slaan in deze wallets. Wanneer dit wel het geval is, zal dat hier vermeld worden. 

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

DEEL JE ERVARINGEN OVER REDDCOIN

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.