Hackers weten $100 miljoen te stelen van de ‘Horizon-Bridge’

Het is hackers gelukt om $100 miljoen te stelen van een cryptocurrency-bridge. Dit is een app waarmee mensen crypto-munten tussen blockchains kunnen wisselen. Het is hiermee de derde succesvolle grote cryptocurrency-hack dit jaar.

Horizon-Bridge is aangevallen

Harmony is een open blockchain die Ethereum-applicaties uitvoert. Zij hebben vanmorgen gemeld dat de hack heeft plaatsgevonden op hun bridge met de naam Horizon. In een reeks Tweets zei het bedrijf hierover het volgende:

Wij zijn begonnen met het samenwerken met de nationale autoriteiten en forensische specialisten om de dader te identificeren en de gestolen fondsen terug te krijgen

Derde grote crypto-hack

Hiermee is dit de derde grootste crypto-gerelateerde hack van het jaar. In februari wisten hackers ruim $300 miljoen te stelen van Wormhole, en eind maart werd er meer dan $600 miljoen gestolen van de Ronin Bridge.

Van dergelijke bridges wordt veel gebruik gemaakt. Meerdere miljarden dollars in crypto-munten zijn via dergelijke bridges omgewisseld. Dat het hiermee een potentiële target wordt voor hackers is niet geheel onverwacht.

Crypto Hacks in afgelopen jaren

In totaal is er voor meer dan $11 miljard aan cryptocurrencies gestolen over de laatste 9 jaar. Vorig jaar, in 2021, bereikte het aantal hacks een piek. Ten minste 8 bedrijven hadden in dit jaar te maken met cyber-inbreuken waar cryptocurrencies gestolen waren. Verwacht wordt dat dit jaar in dit opzicht lager uitvalt.

De meest gebruikte methode voor dergelijke cyber-aanvallen zijn phishing-aanvallen en virussen. Hiermee wordt geprobeerd om zoveel mogelijk gebruikersgegevens te stelen, wat ook in veel gevallen met succes gebeurt. Met deze gegevens kunnen ze vervolgens vaak toegang tot crypto-accounts krijgen en alle fondsen die daarop staan stelen.

De Horizon-bridge is momenteel stopgezet om verdere kwaadwillende transacties tegen te houden. Ondertussen wordt volop bekeken waar het probleem precies zit en hoe dit probleem opgelost kan worden.

Het bericht Hackers weten $100 miljoen te stelen van de ‘Horizon-Bridge’ verscheen eerst op Newsbit.

Powered by WPeMatico

Laat weten wat je van ons vindt via social media