50 BTC is net voor het eerst sinds 2009 verhandeld – maar het lijkt niet op Satoshi

De bitcoin-markt verkocht woensdag volgens Bitstamp-marktgegevens meer dan 7%, nadat een Twitter-bot beweerde dat een recente bitcoin-transactie afkomstig was van een portemonnee die mogelijk toebehoorde aan Satoshi Nakamoto, de maker van het protocol.

Maar bijna niets ondersteunt het gerucht dat de munten inderdaad van Nakamoto zijn.

“Whale Alert”, een populair Twitter-botaccount dat kettingtransacties voor meerdere blockchains bijhoudt, tweette dat 40 BTC werden overgedragen vanuit een “mogelijke Satoshi-portefeuille”. De prijs daalde toen de tweet snel viraal ging.

Hunter Merghart, hoofd van de Amerikaanse activiteiten bij Bitstamp, reageerde op de reactie van de markt en zei dat verkopers op de beurs “een goede snelle liquiditeit hadden en dat kopers er waren om deze te vullen. Alles werkte zoals ontworpen. ‘

Dat de munten oud waren (gedolven in 2009) en inactief waren (niet verplaatst tot woensdag) is de enige link die ze mogelijk verbindt met Nakamoto.

In reactie op de onbevestigde waarschuwing merkte bitcoin-software-ingenieur Jameson Lopp op dat het script achter het account een beetje naïef is en voor nauwkeurigheid moet worden verbeterd. ‘Jullie moeten allemaal je analysespel verbeteren’, twitterde hij.

Visualisatie van het “Patoshi-patroon”
Bron: Twitter van Nic Carter

Een meer geavanceerde analyse roept twijfel op over Nakamoto’s connectie met deze munten. Analyse van de gewoonten van een enkele, vroege mijnwerker is gebruikt om het “Patoshi-patroon” te ontwikkelen, waarvan wordt aangenomen dat het aangeeft welke Nakamoto waarschijnlijk geeft gemined en welke hij niet heeft gemined.

Volgens de hashrate-analyse wordt aangenomen dat de “Patoshi” -miner Nakamoto is. Weerleggen dat de maker van bitcoin deze munten bezat, is uiteindelijk onmogelijk.

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *