Home » Nieuws » Bitcoin nu ook door de $7000 dollar grens! Bullrun incoming?

Bitcoin nu ook door de $7000 dollar grens! Bullrun incoming?

Gepubliceerd op 12 mei 2019 om 22:45

De bitcoin gaat lekker! Dit schreven wij 3 dagen geleden ook al toen de $6000 dollar grens werd gepasseerd, maar geldt nu nog wel meer. De coin wist namelijk in een recordtempo ook de $7000 dollar grens te doorbreken, en zelfs te pieken op $7500 dollar! Is het lek boven? Kunnen we weer Lambo's gaan bestellen? 

Gelijkenis met 2017: bullrun in de maak?

De laatste keer dat één Bitcoin een waarde van $7000 dollar vertegenwoordigde was in september 2018, 8 maanden geleden dus. Toen was het echter in een neerwaartse trend. Dit is nu zeker niet het geval, sterker nog, de grafiek van BTC lijkt sterk op het begin van de bullrun in 2017! Ook toen was er langere tijd sprake van een relatief langzame stijging, wat vanaf een waarde van $7000 dollar in een stroomversnelling kwam. In 6 weken tijd knalde de bitcoin naar zijn all-time high van bijna $20.000 dollar!

Altcoins blijven achter, bitcoin dominantie neemt toe

In ons vorige bericht toen de $6000 dollar werd gepasseerd, schreven we al dat de altcoins de stijgende lijn van Bitcoin niet volgen. Na dit bericht is dit enigszins bijgetrokken, maar toch blijven de alts nog flink achter bij BTC. Dit is duidelijk te zien in bitcoin dominantie:

In één week tijd is de bitcoin dominantie, de marktkapitalisatie van bitcoin ten opzichte van de totale marktkapitalisatie, toegenomen van 55,7% tot 59,1%. De één na grootste coin, Ethereum, bleef in dezelfde periode onveranderd qua marktaandeel. Hiermee lijkt de uitspraak 'Bitcoin is king' nog altijd op te gaan. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.