Home » Nieuws » Binance Coin (BNB) blijft vallen nu Bitcoin $6000 doorbreekt

Binance Coin (BNB) blijft vallen nu Bitcoin $6000 doorbreekt

Gepubliceerd op 9 mei 2019 om 22:58

Binance Coin (BNB) begon in 2019 met een sterke rally in het voorgaande jaar, waarbij de munt 300 procent steeg gedurende de eerste vier maanden.

 

Terwijl andere cryptocurrency's profiteerden van de mark trally begin april, bleef BNB de rest overtreffen. De prijs van de valuta nam eerder in de week echter een flinke duik omdat beleggers op nieuws reageerden op een enorme hack die invloed had op de uitwisseling van cryptocurrency. De munt is sindsdien blijven dalen met de bredere altcoin-markt, aangezien BTC meer dan $6000 overschrijdt en de marktdominantie verder wil consolideren.

De situatie van Binance Coin zorgt voor een interessante casestudy naar cryptocurrency. Hoewel de valuta enorm populair is geworden dankzij de uitgifte en nauwe relatie met 's werelds toonaangevende cryptocurrency-uitwisseling, wordt het ook beinvloed door onverwachte gebeurtenissen zoals de meest recente hack.

Binance werkte investeerders en handelaars snel bij over de status van de inbreuk op de beveiliging maar meldde dat 7000 BTC verloren ging en dat een substantieel aantal gebruikersgegevens werd overgeheveld.

 

"We hebben vandaag een grootschalige inbreuk op de beveiliging ontdekt, 7 mei 2019 om 17:15:24 uur (UTC). Hackers konden een groot aantal gebruikers-API-sleutels, 2FA-codes en mogelijk andere informatie verkrijgen. De hackers gebruikten verschillende technieken, waaronder phishing, virussen en andere aanvallen. We zijn nog steeds bezig met het afronden van alle mogelijke gebruikte methoden. Er kunnen ook extra accounts met problemen zijn die nog niet zijn geïdentificeerd."

 

Binance beweert dat de gestolen fondsen alleen uit hun 'hete portemonnee' werden gehaald, waardoor het grootste deel van de beleggersgelden gespaard bleef, maar bedroeg 2 procent van de gehele BTC-participatie van de beurs. Echter, de uitwisseling was snel om te verduidelijken dat het #SAFU-fonds verliezen met betrekking tot de hack zal dekken, wat betekent dat geen enkele handelaar geld zal verliezen vanwege de meest recente inbreuk op de beveiliging.

Beleggers lijken echter op hun hoede om in BNB te handelen zoals ze een week geleden deden. Binance Coin kan sinds het begin van het jaar de marktprijs hebben geleid tot koerswinsten maar is nu aan het kijken naar een potentieel ernstige correctie omdat de reputatie van de uitwisselingsorganisatie een hit krijgt.

 

Exchange-hacks komen wel vaker voor in de cryptocurrency wereld maar beleggers worstelen nog steeds met het idee geld in BNB te stoppen vanwege de nauwe relatie met Binance. Het is vermeldenswaard dat de valuta in staat is om onafhankelijk van de uitwisseling te werken, zoals alle cryptocurrencies, maar een substantieel deel van de waarde van de valuta aangeeft uit de activiteit gegenereerd door Binance.

Binance is erin geslaagd intrinsieke waarde te genereren voor BNB, met name voor gebruikers van de beurs, door kortingen op handelstarieven aan te bieden. Bovendien vereist de uitwisseling dat beleggers een aanzienlijke hoeveelheid BNB aanhouden om deel te nemen aan het Launchpad-aanbod, waardoor opnieuw de grens tussen de centralisatie van de cryptocurrency en het gebruik ervan als een hulpmiddel op de centrale vervaagt.

 

Op het moment van schrijven is BNB met meer dan 8 procent gedaald, met een prijsstijging tot $ 19,10. Het merendeel van de altcoin-markt heeft ook een prijsterugloop meegemaakt, waarbij de dominantie van BTC zijn hoogste punt nadert sinds december 2017.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.