Home » Nieuws » Bitcoin door grens van $6.000 (en $6.100) dollar

Bitcoin door grens van $6.000 (en $6.100) dollar

Gepubliceerd op 9 mei 2019 om 22:14

De bitcoin gaat lekker! Sinds april is er een gestage groei ingezet. Vandaag is de Bitcoin koers door de psychologische grens van $6.000 dollar 'geknald'. Is dit een voorbode voor een nieuwe bullrun? 

Geleidelijke groei bitcoin

De laatste keer dat de bitcoin koers boven de $6.000 dollar stond was november 2018, een half jaar geleden alweer. Op dit moment staat de koers op $6.100, ruim 1,5%. Wanneer we naar het koersverloop over langere tijd kijken, lijkt de groei nu rustiger en natuurlijker plaats te vinden dan in het verleden. Ook zijn de pieken en dalen minder heftig dan voorheen. Vermoedelijk komt dit doordat de huidige groei nu meer gebaseerd is op technologische vooruitgang en diensten die een echte meerwaarde bieden als Bakkt en de Bitcoin ETF

Altcoins dalen flink

Waar bitcoin erg lekker gaat, is dit het tegenovergestelde bij de meeste altcoins. De complete top 30 staat ruim in de min. Een grote en verrassende daler is Binance Coin (BNB). Het was één van de weinige goed presterende coins dit jaar, maar ook deze moet eraan geloven met een daling van ruim 20% in een week. 

Een andere is Basic Attention Token (BAT), dit de laatste tijd als de bliksem in waarde steeg, met zo'n 300% in 2019. Maar in nog geen 2 weken tijd verdampte er weer 33% van de waarde, tot momenteel zo'n Eur 0,28 per BAT. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.