Home » Nieuws » Hackers gebruiken Microsoft email-accounts (Hotmail, Outlook, MSN) om cryptocurrency te stelen

Hackers gebruiken Microsoft email-accounts (Hotmail, Outlook, MSN) om cryptocurrency te stelen

Gepubliceerd op 30 april 2019 om 22:51

Eerder deze maand verscheen in het nieuws dat hackers het voor elkaar hadden gekregen om informatie uit Microsoft email accounts te onderscheppen, Het betrof de MSN, Outlook en Hotmail diensten van de softwaregigant.  

Volgens de eerste berichten ging het om gehacked klantenservice account van Microsoft waarmee  beperkte informatie van andere mail-accounts van gebruikers te zien was. Hierbij werden zaken als mapnamen, email onderwerpen, adresboeken en ontvangstadressen genoemd. 

Ook email content leesbaar

Het bleek echter een stuk erger te zijn. Van meerdere accounts bleken ook complete e-mails leesbaar te zijn geweest. Hier zijn ook screenshots van gemaakt welke dit onderbouwen. Microsoft heeft later ook toegegeven dat dit inderdaad het geval is geweest. Het is mogelijk dat de hackers enkele maanden toegang hebben gehad tot emails van gebruikers van Microsoft email-diensten.

Cryptocurrency gestolen, Tweakers user slachtoffer

Verschillende cryptobezitters claimen nu doelwit te zijn geworden van deze hack waarbij cryptocurrency gestolen is. Hun email-accounts zouden zijn gebruikt om een password reset aan te vragen bij exchanges. User 'Jevron' op Tweakers claimt 1,05 Bitcoin te zijn kwijtgeraakt door deze hack. Ook op Reddit blijken er meerdere users te zijn met gelijkwaardige ervaringen. 

2-factor autentication

Eens te meer wordt duidelijk dat enkel een wachtwoord niet voldoende is om je waardevolle cryptomunten te beschermen. Een 2-factor authentication (2FA) is een absolute must. Hierbij wordt een sms gestuurd met een code om in te loggen, of dient met een mobiele app als Google Authenticator een extra beveiligingslaag toegevoegd. Dit maakt het stelen van je crypto's vele malen lastiger! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

HDekker
een maand geleden

Ik ben bang dat ik gehackt ben