Home » Nieuws » SEC schort de handel in effecten van Bitcoin Generation op

SEC schort de handel in effecten van Bitcoin Generation op

Gepubliceerd op 29 april 2019 om 21:17

De schorsing begint om 29:30 uur EDT op 29 april 2019 en eindigt om 23:59 uur. EDT op 10 mei 2019.

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten heeft de tijdelijke opschorting van de handel in de effecten van Bitcoin Generation, Inc. (BTGN), van Bartlesville, Oklahoma aangekondigd. De schorsing begint om 29:30 uur EDT op 29 april 2019 en eindigt om 23:59 uur. EDT op 10 mei 2019.

De actie weerspiegelt bezorgdheid over de juistheid en toereikendheid van informatie op de markt over, onder andere, (1) publieke verklaringen van BTGN met betrekking tot de uitvoerbaarheid en waardering van een obligatie die BTGN naar verluidt heeft verkregen van een entiteit die in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd; (2) het bedrag van de uitstaande gewone aandelen van BTGN; (3) voorraadbevorderingsactiviteiten met betrekking tot BTGN en de marktimpact van dergelijke promotieactiviteiten; en (4) de nauwkeurigheid en toereikendheid van actuele openbare informatie over de financiële situatie van BTGN.

De toezichthouder waarschuwt tussenpersonen-handelaars, aandeelhouders en potentiële kopers dat zij de voorgaande informatie samen met alle andere momenteel beschikbare informatie en alle informatie die vervolgens door het bedrijf wordt uitgegeven zorgvuldig moeten overwegen.

Bovendien moeten tussenpersonen en dealers alert zijn op het feit dat bij beëindiging van de opschorting van de handel geen enkele prijsopgave kan worden gedaan tenzij en totdat ze zich strikt houden aan alle bepalingen van de regel. Als een tussenpersoon of handelaar twijfelt over wat vereist is door Regel 15c2-11, moet hij zich onthouden van het invoeren van offertes met betrekking tot de effecten van BTGN totdat hij zich vertrouwd heeft gemaakt met de regel en er zeker van is dat aan alle bepalingen ervan is voldaan. Als een tussenpersoon of handelaar een offerte indient die in strijd is met de regel, zal de Commissie overwegen of er snel handhavingsmaatregelen moeten worden genomen.

Dit markeert wederom een volgende actie tegen cryptocurrency-gerelateerde zaken door de SEC. In oktober 2018 bijvoorbeeld schortte de toezichthouder de handel in de effecten van American Retail Group, Inc. (ARGB), ook bekend als Simex Inc., op voor het maken van valse cryptovaluta-gerelateerde claims.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.