Home » Nieuws » Flash crash bitcoin op exchange Kraken

Flash crash bitcoin op exchange Kraken

Gepubliceerd op 26 april 2019 om 23:49

Af en toe doet zich de mogelijkheid voor om cryptocurrency in de uitverkoop te kopen. Zo was dit vandaag het geval op handelsplatform Kraken. Door een flash crash daalde de bitcoin koers extreem hard en viel er voor handelaars gedurende korte tijd veel geld te verdienen.

Een flash crash is een kortstondige dip van de waarde van een munt, vaak met een onbekende reden. Dit gebeurde op Kraken zo rond 14:00 vanmiddag, zie onderstaande dip:

Bitcoin flash crash op Kraken

In een paar minuten daalde de bitcoinkoers van ongeveer $5400 dollar tot $4400 dollar, een daling van zo'n 20%. Dit was echter maar van korte duur, binnen 5 minuten was de buitenkans weer voorbij en was de koers weer gestabiliseerd rond de $5500 dollar. 

Het resultaat van de flash crash was dat vele handelaren die hun orders al in hadden gezet rond de $4500 dollar direct werden vervuld. Voor sommigen was het echter ook niet zo'n gunstig moment, wie had ingevoerd zijn bitcoins te willen verkopen wanneer de koers onder $5000 dollar komt, liep dus bijna direct tegen een verlies van 10% aan. In de paar minuten die de flash crash duurde verwisselden er zo'n 1500 bitcoins van eigenaar. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.