Home » Nieuws » SoftBank's Masayoshi Son verloor $130 miljoen aan een bitcoin-investering op het verkeerde moment

SoftBank's Masayoshi Son verloor $130 miljoen aan een bitcoin-investering op het verkeerde moment

Gepubliceerd op 24 april 2019 om 21:18

Masayoshi Son, oprichter van de SoftBank Group, verloor meer dan 130 miljoen dollar in een persoonlijke gok op bitcoinwaarbij hij in de buurt van de recordhoogte van de cryptocurrency inkochten verkocht nadat het tuimelde.

Het verlies iseen smetop het blazoenvande Japanse miljardair, die de steun heeft gekregen van investeringsfondsen in de Golf evenals blue-chip-bedrijven zoals Apple om het grootste durfkapitaalfonds ooit op te zetten.

Son's investering kwam rond de tijd van bitcoins recordhoogte van meer dan $19.000, die het in december 2017 trof toen SoftBank de overname van de Amerikaanse vermogensbeheerder Fortress Investment Group voltooide met een omzet van $3,3 miljard.

Fortress executive Peter Briger, een bekende bitcoin-liefhebber, was een van degenen die aanbeveelden dat Mr. Son een kijkje zou nemen in de beleggingscategorie zeiden de mensen.

De oprichter van SoftBank is een van de vele beleggers die geraaktisdoor de scherpe daling van de cryptocurrency in de maanden na zijn piek. Hoewel de daling is vertraagd,verhandeldebitcoin dinsdag voor $5,571.

Binance heeft ook een nieuw loterijprogramma opgezet voor zijn ICO Launchpad-service waarin BNB prominent aanwezig is. In tegenstelling tot het oude first-come, first-served model dat eerder door Binance werd gebruikt, is de loterij gebaseerd op deelnemers die kaartjes krijgen in verhouding met de hoeveelheid Binace-munten die ze in bezit hebben. Beleggers die hopen deel te nemen aan de loterij moeten echter het vereiste bedrag van BNB op hun rekening houden - in tegenstelling tot kopen en vervolgens de munt op korte termijn dumpen - waardoor een kunstmatige vraag ontstaat voor de levering van Binance Coin.

Zelfs zonder de meest recente prijsrally voor cryptocurrency heeft Binance voorwaarden geschapen voor hun inheemse valutamunt, waarbij beleggers op toekomstige promoties letten. Een groot deel van de huidige investering in BNB die de prijs opdrijft is de verwachting dat de uitwisseling manieren blijft vinden om waarde toe te voegen aan de munt. Gezien de richting van de adoptie van cryptocurrency, die in 2019 positief en opwaarts is geweest en exponentieel lijkt te worden, kijken huidige investeerders naar de stroom nieuwe handelaren die de industrie de komende jaren zullen betreden.

SoftBank weigerde commentaar te geven op het beleggingsverlies, dat voor het eerst werd gerapporteerd door The Wall Street Journal.

De persoonlijke ervaring van de heer Son staat in schril contrast met die van zijn bedrijf, dat miljoenen dollars aan bitcoin heeft geërfd als onderdeel van de overname van Fortress dat al in 2013 bitcoin investeerde. De activa bleken volatiel voor Fortress, dat op een gegeven moment geforceerd werdzijn investering af te zetten, maar het was ongeveer $200 miljoen waard toen SoftBank Fortress dwong om de positie te liquideren op het moment van de overname, meldde de Financial Times vorig jaar.

Na de bitcoinverliezen stuurde Mr. Son het $100bn Vision Fund weg van cryptocurrency en het fonds heeft geen enkele investering in dit gebied gedaan sinds het twee jaar geleden werd gelanceerd, volgens twee mensen die bekend zijn met zijn manier van denken.

Son, volgensForbes de op een na rijkste man van Japan met een eigen vermogen van $21 miljard, staat bekend om enorm succesvolle investeringen in bedrijven zoals Alibaba en Yahoo in China. Zijn track recordis echter niet perfect.

In het midden van de jaren negentig ging SoftBank volopvooracquisitiesin de Verenigde Staten, waaronder uitgever van computermagazines Ziff Davis voor $2,1 miljard en halfgeleiderfabrikant Kingston Technology voor $1,5 miljard. Het verkocht beide groependrie jaar latertegen een aanzienlijk verlies.

De heer Son trok ook controverse toen hij in 2000 in de Aozora Bank in Japan investeerde nadat hij had geklaagd dat SoftBank ondanks zijn naam geen bank had. De inzet werd drie jaar later verkocht aan private equity groep Cerberus, met winst.

De zure weddenschappen zijn echter grotendeels overschaduwd door enorm veel winst op veel grotere deals. Zijn talent voor investeringen blijft cruciaal voor Softbank's door Saudi gesteunde $100bn Vision Fund, dat grote winsten heeft behaald op de verkoop van belangen in het Indiase e-commercebedrijf Flipkart en de Amerikaanse chipmaker Nvidia.

Beleggers houden nauwlettend in de gatennuverschillende grote particuliere bedrijven waarin SoftBank en het Vision Fund hebben geïnvesteerd zich voorbereiden op hun publiekedebuten, waaronder Uber. De twee zijn ook cruciale investeerders in WeWork, de aanbieder van gedeelde kantoorruimten, die dit jaar een waardering van $47 miljard behaalde na een nieuwe investering van SoftBank.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.