Home » Nieuws » Winklevoss-twins accepteren schikking voor meer dan $26 miljoen Bitcoin-claim

Winklevoss-twins accepteren schikking voor meer dan $26 miljoen Bitcoin-claim

Gepubliceerd op 18 april 2019 om 21:30

Crypto-investeerdersCameron en Tyler Winklevoss hebben een schikking bereikt met de man die ze beschuldigen van het stelen van hun bitcoin, volgens rechterlijke aanklagers.

Ze klaagden vorig jaar vorig jaar Charlie Shrem aanomdat hij hen zou hebben opgelicht nadat ze hem haddeningehuurd om bitcoin voor hen te kopen. Destijds waren de 5.000 bitcoin ongeveer $60.000 waard maar vandaag zouden ze $26 miljoen eraanverdienen.

De Winklevoss-tweeling is bekend vanwege hun voorkomenin de film The Social Networkuit 2010 waarin ze de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, dagvaarden.Zeontvingen uiteindelijk $65 miljoen van hem. Wanneer ze geen miljardairs naar de rechter slepen roeien ze op de Olympische Spelen, richtenze de exchangeGemini op, of proberen ze de Securities and Exchange Commission te overtuigen hen een bitcoin-fonds op NASDAQ te laten plaatsen.

Ze richtten de Gemini-exchangein 2014 op nadat ze investeerden in andere brokers, waaronder $1,5 miljoen in Shrem's startup BitInstant. Dat bedrijf stopte abrubtin januari 2014 toen Shrem werd gearresteerd en beschuldigd van het witwassen van geld. Hij bracht 15 maanden door in de gevangenis.

Een dossierdieop 5 april door de rechter werd ingediend kondigde de laatste schikking aan maar liet de mogelijkheid open om de procedure te hervatten als de schikking niet was voltooid. Een gezamenlijke verklaring op 16 april bevestigde dat de zaak voor eens en voor altijd was afgewezen.

De Winkelvoss-tweeling is al enige tijd een belangrijke speler in de cryptocurrency-wereld. In december 2017, op het hoogtepunt van de crypto bull-markt, meldde Business Insider dat hun bitcoin-holding $ 1,3 miljard waard was.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.