Home » Nieuws » Amerikaanse krant LA Times ondersteunt Brave Browser, verdien Basic Attention Token (BAT)

Amerikaanse krant LA Times ondersteunt Brave Browser, verdien Basic Attention Token (BAT)

Gepubliceerd op 15 april 2019 om 23:30

En weer een grote speler die 'in cryptocurrency gaat' Deze keer is het één van de grootste kranten van Amerika, de LA Times. Ongeveer een jaar geleden werd deze krant overgenomen door puissant rijke biotechmiljardair Patrick Soon-Shiong, een controversiële doktor die een medicijn tegen kanker heeft ontwikkeld. Blijkbaar ziet deze man het dus wel zitten in cryptocurrency, want zijn krant met een online bereik van 37 miljoen bezoekers per maand is nu gecertificeerd voor gebruik met de Brave Browser waarmee geld verdiend kan worden!

Brave Browser

Op 11 april heeft de krant zich aangemeld, en nu al is deze dus goedgekeurd en gecertificeerd. Maar wat is de Brave Browser dan? In principe is het gewoon een internet browser, gebaseerd op Chromium, maar dan met wat extra's. De Brave Browser staat namelijk voor veilig, snel en privacy. 

Zo zit er standaard een adblocker ingebouwd en blokkeert alle trackers en cookies standaard. En Brave Browser is onder andere daardoor ook echt razendsnel, vaak een stuk sneller dan het populaire Google Chrome. Maar wat heeft dit alles met cryptocurrency te maken? 

Basic Attention Token (BAT)

Door gebruik van de Brave Browser te maken kan content worden gewaardeerd met micro-betalingen in cryptocurrency tokens van Basic Attention Token (BAT). Gebruikers kunnen ook instellen hoeveel BAT ze per maand aan een bepaalde site willen 'schenken' om te bedanken voor het advertentievrij surfen op deze site. 

Meer manieren op geld te verdienen

In de toekomst wordt het mogelijk om op allerlei andere manieren BAT te verdienen. Hierbij kan gedacht worden aan het lezen van artikelen of schrijven van reacties. De verdiensten hiervan zullen dan weer volgens een bepaalde verdeelsleutel worden verdeeld met de schrijver van het artikel. Hiermee kan een levensvatbaar verdienmodel worden ontwikkeld waar alle partijen van profiteren. 

Koersstijging Basic Attention Token

Na de bekendmaking schoot de koers van BAT snel omhoog. In twee dagen steeg de waarde met ongeveer 5% om vervolgens weer iets te dalen. Op dit moment is de waarde van 1 BAT ongeveer $0,30, wat nog altijd 2,5x zo hoog is als in het begin van dit jaar. BAT doet het over het algemeen erg goed wanneer wordt gekeken naar de historie. De koers is relatief stabiel en lijkt op dit moment in een positieve flow te zitten. Dit lijkt één van de kanshebbers om als eerste weer richting all-time high te gaan. Wie weet wat nog een paar grote namen zouden kunnen brengen? 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.