Home » Nieuws » Binance verwijdert Bitcoin SV

Binance verwijdert Bitcoin SV

Gepubliceerd op 15 april 2019 om 22:49

De cryptocurrency exchange Binance verwijdert officieel Bitcoin SV (BSV) uit zijn handelsopties, volgens een bedrijfsblogpost.

De delisting komt nadat Binance-CEO Changpeng Zhao (ook bekend als CZ) de Bitcoin Cash-fork munt dreigde te schrappen als reactie op Craig S. Wright, de maker van de munt, die Lightning Torch prometheus Hodlonaut bedreigde met een rechtszaak.

Zoals te lezen in de blogpost: "Alle handelsorders worden automatisch verwijderd nadat de handel ophoudt in elk respectief handelspaar" maar opnames zijn mogelijk tot 22 juli 2019.

Officieel citeerde de blogpost het falen om te voldoen aan de normen van Binance als reden voor de delisting.

"Bij Binance evalueren we periodiek elk digitaal item dat we aanbieden om ervoor te zorgen dat het blijft voldoen aan de hoge standaard die we verwachten", zegt de post. "Wanneer een munt of token niet langer aan deze norm voldoet, of de sector verandert, voeren we een meer diepgaande evaluatie uit en mogelijk schrappen we deze. Wij zijn van mening dat dit al onze gebruikers het beste beschermt. "

Deze normen omvatten zaken als teambetrokkenheid, ontwikkelingsactiviteiten, netwerkkracht, samenwerking met het Binance-team en/of het project al dan niet gepaard is gegaan met frauduleus en/of onethisch gedrag.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Craig Wright vs. Hodlonaut

Craig Wright, een Australische computerwetenschapper, is skeptisch naar  Bitcoin (zo niet boos) vanwege zijn langgeleden bewering dat hij de ware identiteit is achter Satoshi Nakamoto, de pseudonieme oprichter van Bitcoin. De community heeft hem 'Faketoshi' genoemd voor deze claim en inspireerde Twitter-hashtags als #CraigWrightIsAFraud.

Toen de trend begon dreigde Wright juridische stappen te ondernemen tegen iedereen die hem oplicht op grond van smaad, gericht op niemand in het bijzonder. Deze vage dreiging werd echter eindelijk onderbouwd toen Wright een cease-and-desist (verbod, sommatie) naar Hodlonaut stuurde.

De anonieme bitcoiner schrapte vervolgens zijn Twitter-account in opdracht van zijn juridische raad en hoewel Wright hem alleen tot de rechtszaak kan sommeren als hij zijn fysieke adres krijgt - een inspanning waarbij de collega van Wright, Calvin Ayre, hem helpt door een “doxing”-campaign te starten via zijn website CoinGeek - leden van de gemeenschap hebben een crowdsource actie gelanceerd om de juridische kosten van Hodlonaut te dekken. Drie dagen later heeft de campagne $28.000 opgehaald en een dag na de lancering zijn soft-cap bereikt.

Nadat hij Wright en Ayre in een reeks tweets voor schut zette ontving de podcaster achter 'What Bitcoin Did', Peter McCormack, ook een cease-and-desist die leek op die naar Hodlonaut en reageerde hij met een ironische reactie op het juridische team van Wright.

Aangezien velen ervan uitgaan dat Craig Wright de uitvinder van Bitcoin frauduleus is en vanwege de rechtszaken die hij heeft gelanceerd om deze claim te verdedigen, heeft Binance's standaard van het niet ondersteunen van vermeend onethische of frauduleuze projecten mogelijk de delisting gemotiveerd.

Zelfs als dit niet het geval is beweren sommige Bitcoin-communityleden dat Bitcoin SV toch niet voldoet aan de typische technische normen voor een betrouwbare uitwisseling gezien het feit hoeveel transactiebevestigingen de meeste uitwisselingen vereisen voordat ze deposito's erkennen.

ShapeShift CEO Erik Voorhees tweette dat zijn exchange "staat voor Binance en CZ's sentimenten", eraan toevoegend dat het Bitcoin SV binnen 48 uur uit ShapeShift zal verwijderen. Kraken's officiële Twitter-account tweette een poll waarin gebruikers werd gevraagd of zij van mening waren dat Bitcoin SV uit de uitwisseling moest worden verwijderd, de meerderheid lijkt voor.

Na het nieuws van de delisting daalde de prijs van Bitcoin SV dramatisch en het is momenteel ongeveer 8 procent lager op de dag, handelend op ongeveer $64.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.