Home » Nieuws » Bears moeten zweten? Bitcoin (BTC) geeft Bullish Signs weer

Bears moeten zweten? Bitcoin (BTC) geeft Bullish Signs weer

Gepubliceerd op 13 april 2019 om 09:06

Op vrijdag handelde Bitcoin (BTC) vlak, waarbij de asset slechts 0,5% winst boekte en $5.100 bereikte. Ondanks deze non-actie beweert een populaire analist, Pat, dat het redelijk is om te zeggen dat een bodem misschien wel goed in de markt voor cryptocurrency zit. Pat grapte dat als hij een 'grote bear' was, hij 'absoluut zou zweten'. Maar waarom is Pat zo optimistisch?

Volgens de bovenstaande tweet heeft Bitcoin zowel het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde als een lange termijn trendline gebroken, die beide BTC sinds begin tot medio 2018 hebben onderdrukt. Met deze twee crossovers, gecombineerd met het feit dat een hogere high is gevestigd bovenop een monumentale instroom van volume, heeft Bitcoin voor het eerst sinds lange tijd een bullish Relative Strength Index-waarde laten zien. Daarnaast leidt de OBV-indicator tot deze krachtige conclusie, volgens Pat.

De trend die de 'Fear & Greed Index' heeft doorgemaakt werd ook beschouwd als een teken dat een beweging omhoog inkomend zou kunnen zijn. Analist Anderson merkte op dat er op de een of andere manier meer "angst" is dan toen Bitcoin eind maart werd verhandeld tegen $3.900. Hoewel dit aantoonbaar een bearish teken is hebben handelaren, vooral die in crypto, geleerd dat beleggen tegen het grote publiek wonderen doet.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Eerst stagnatie?

Hoewel de fase zeker lijkt te zijn ingesteld voor een verdere Bitcoin-rally hebben sommige analisten duidelijk gemaakt dat de cryptocurrency-markt waarschijnlijk eerst zal stagneren. Zoals eerder gemeld op Ethereum World News verwacht analist CryptoHamster dat de prijsactie van digitale assets vanaf nu zal vertragen. Een door de analist gepubliceerde grafiek illustreerde dat de prijsactie van Bitcoin vanaf de bodem van december op $3.150 naar de recente verplaatsing voorbij $5.200 en verder griezelig lijkt op die gezien in 2015 en 2016, toen BTC dubbel een bodem bereikte en daarna een rally had.

De enige effectieve verschillen in de vorm van de diagrammen waren de laatste capitulatie-gebeurtenis van eind 2015, waarbij de lage waarde van minder dan $200 opnieuw werd getest en het feit dat de lopende beweging wordt gecomprimeerd in ongeveer een kwart van het tijdsbestek. Als de prijsactie van 2015 en 2016 zich hier afspeelt betekent dit dat BTC de komende twee maanden zal stagneren in de lage $5.000.

Hamster is niet de enige die dit denkproces aanprijst. Volgens 8BTC, een in Azië gevestigde crypto-outlet, heeft Zhao Dong, een van China's grootste namen in de Bitcoin-wereld, zich naar Weibo begeven om zijn gedachten te uiten over de huidige staat van deze embryonale markt. Interessant genoeg was Zhao onvermurwbaar dat de BTC-rally vorige week, die het activum voor het eerst sinds november boven de 5.000 dollar bracht, geen duidelijk teken is dat de bearmarkt eindelijk het nakijken heeft. Deze opmerking komt doordat een aantal vooraanstaande specialisten uit de sector, zoals Tom Lee van Fundstrat, beweerden dat bears zich voorbereiden op een winterslaap en geen plannen maken voor een nieuwe aanval op BTC's bulls.

Zhao legt uit dat Bitcoin waarschijnlijk zal handelen in een relatief beperkt bereik, tussen $4000 en $6000 (velen beschouwen dit als een maak of een breekpunt voor BTC), voor een paar maanden. Hij legde uit dat hoewel er waarschijnlijk geen lagere dieptepunten zijn deze markt een half jaar relatief stagneert, maar mogelijk in oktober opnieuw begint te stijgen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.