Home » Nieuws » Coinbase Card: een 'normale' pinpas voor betalingen in crypto

Coinbase Card: een 'normale' pinpas voor betalingen in crypto

Gepubliceerd op 11 april 2019 om 23:03

Eén van de moeilijke dingen van cryptocurrency is altijd de manier van betalen geweest. Op internet of in mobiele apps is er nog wel iets op te verzinnen, maar in winkels is het een ander verhaal. Nog zelden kan in bitcoin of andere crypto worden betaald, enkele uitzonderingen daargelaten. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen! 

Coinbase Card

Doordat de koers van crypto's te wisselvallig is durven winkeliers het niet aan op direct te prijzen in BTC, ETH of andere crypto-eenheid. Een andere optie is om de winkelier gewoon het bedrag in euro's of dollars over te maken, dit achter de schermen te converteren van deze munteenheid naar cryptocurrency en dit af te schrijven van de wallet van koper. 

En dit is exact wat de Coinbase Card doet. Deze VISA-kaart kun je gewoon in iedere winkel die VISA accepteert gebruiken. 

Ondersteuning cryptomunten

Op dit moment worden bitcoin, ethereum, ripple en litecoin ondersteund door de Coinbase Card. Met een nieuwe app kunnen alle betalingen van de kaart bijgehouden worden en kan ingesteld worden welke crypto gebruikt dient te worden bij een betaling. 

De eerste 'debit-card' gelinkt aan een exchange

Hoewel er eerder ook al soortgelijke oplossingen waren zoals de 2gether betaalpas, was het hierbij altijd verplicht het bedrag als prepaid bedrag op de kaart te zetten. Dit is nu niet meer het geval, de kaart is direct gelinkt aan een Coinbase accoint, één van de grootste exchanges ter wereld. Dit maakt de kaart volgens Coinbase makkelijker in het gebruik. 

Voorlopig alleen in de UK

In Nederland moeten we nog even wachten, de kaart is momenteel alleen in het Verenigd Koningrijk te verkrijgen. Coinbase heeft wel aangegeven dat andere Europese landen komende maanden aan de beurt zijn. Het aanvragen van de kaart kost eenmalig £4.95 (€ 4,40).


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.