Home » Nieuws » PewDiePie, YouTube's meest-geabonneerde streamer, start wekelijkse livestreams op Blockchain Platform

PewDiePie, YouTube's meest-geabonneerde streamer, start wekelijkse livestreams op Blockchain Platform

Gepubliceerd op 10 april 2019 om 21:29

Felix Kjellberg, ook bekend als "PewDiePie", de Zweedse gamer achter YouTube's meest onderschreven YouTube-kanaal, is een perfecte kandidaat voor deplatforming. Misschien heeft hij daarom een ​​deal gemaakt om de komende maanden exclusief te streamen op een nieuw gedecentraliseerd streamingplatform, DLive.

Kjellberg, die videogames speelt voor zijn meer dan 93,7 miljoen YouTube-abonnees, heeft overtredingen begaan die hem de toegang tot het sociale platform van Google hadden kunnen ontzeggen, gezien het anti-haat spraakbeleid. Kjellberg heeft het n-woord gebruikt tijdens livestreams. Hij heeft meerdere video's gepost met antisemitische 'grappen' en nazireferenties. Hij ging zo ver dat hij een man liet zien die zich verkleedde als Jezus en zei: "Hitler deed niets verkeerd" en betaalde mannen om bordenop te houden in een van zijn video's met de tekst "Dood aan alle Joden".

Maar toch, op de een of andere manier (lees: omdat hij het populairste kanaal heeft), is Kjellberg nog steeds op YouTube. Zeker, zijn YouTube-netwerk met meerdere kanalen, de Maker Studio's in eigendom van Disney, hebben Kjellberg laten vallen vanwege zijn zeer aanstootgevende inhoud. En YouTube annuleerde de show die Kjellberg van plan was uit te brengen op zijn premium abonnementsservice, YouTube Red, genaamd 'Scare PewDiePie'. Maar advertenties lopen nog steeds samen met zijn video's op het platform wat betekent dat YouTube hem geld geeftom zijn inhoud te delen. Ondertussen neemt YouTube 45 procent van zijn inkomsten voor hunrekening, net zoals voor elke maker die geld verdient met advertenties op hetplatform.

DLive, het blockchain-gebaseerde streamingplatform waar Kjellberg vanaf 14 april exclusief wekelijks live streamt, positioneert zichzelf als een platform dat makers ondersteunt door geen aandeel van de inkomsten te pakken. In plaats van advertenties kunnen streamers op DLive tokens verdienen met donaties en abonnementen van kijkers. Kijkers kunnen ook token-beloningen krijgen voor deelname aan reguliere vragenlijsten en stemmen op het platform. Deze tokens worden "LINO-punten" genoemd, omdat DLive is gebouwd op een "testversie" van de Lino-blockchain, zoals oprichter en CEO Charles Wayn op de website van het bedrijf beschrijft.

 

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

In een video die zijn partnerschap aankondigt met DLive, gepubliceerd op 9 april, herhaalt Kjellberg het verhaal op de website van DLive, die veel lijkt op andere blockchain-entertainmentplatforms die de vreugde uitdrukken van het 'revolutionaire beloningssysteem' dat op token gebaseerde economieën bieden. Kjellberg zegt ook dat hij tussen $10.000 en $50.000 aan LINO Points aan andere streamers op DLive zal doneren als onderdeel van zijn deal met platform om meer mensen te trekken. De video van Kjellberg hierover, die volgens hem wordt gesponsord door DLive, isal meer dan 4,6 miljoen keer bekeken.

"Persoonlijk vind ik het heel gaaf dat een ​​op makers gebaseerde website daadwerkelijk de makers voorop zet"zegt Kjellberg in de video.

De richtlijnen van DLive voor verboden inhoud zijn echter vergelijkbaar met die van YouTube en het bedrijf zegt dat het accounts die het beleid schenden kan 'opschorten' of 'uitschakelen'. Aangezien DLive beschikt over 'gedecentraliseerd eigendom', is het onduidelijk hoe die uitschakeling precies zou plaatsvinden als Kjellberg opnieuw haatdragende taal gebruikt in zijn video's. Aangezien het streamingplatform echter geen deel van de omzet van Kjellberg opslokt, kan het in mindere mate een stimulans zijn om hemte behouden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.