Home » Nieuws » Bescherming tegen “fingerprinting” en cryptocurrency-mining beschikbaar in Firefox Nightly en Beta

Bescherming tegen “fingerprinting” en cryptocurrency-mining beschikbaar in Firefox Nightly en Beta

Gepubliceerd op 9 april 2019 om 20:47

Een van de drie belangrijkste initiatieven die Firefox eerder heeft genoemd was het inperken van schadelijke praktijken zoals vingerafdrukken en cryptomining. Vandaag  hebben ze een functie toegevoegd om “fingerprinting” en cryptomining in Firefox Nightly te blokkeren, als een optie voor gebruikers om in te schakelen.

Wat zijn “fingerprinting”- en cryptomining-scripts?

Device fingerprinting is een techniek die gebruikmaakt van een simpel gegeven. Computers verschillen - altijd - van elkaar. Denk aan verschillen in besturingssysteem, browserversie, schermresolutie en nog veel meer gegevens. Die combinatie kan een unieke vingerafdruk opleveren waar de bezoeker aan te herkennen is. Die vingerafdruk wordt gebruikt om fraude of misbruik van de website te voorkomen, maar ook om gericht te adverteren. 

Een andere categorie scripts, "cryptominers" genoemd, voert kostbare bewerkingen uit in uw webbrowser zonder uw medeweten of toestemming, waarbij de kracht van de CPU van uw computer wordt gebruikt om cryptocurrency voor een ander te genereren. Deze scripts vertragen uw computer, laten uw batterij leeglopen en verhogen uw elektriciteitsrekening.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Hoe zal Firefox deze schadelijke scripts blokkeren?

Om deze bedreigingen te bestrijden zijn nieuwe beveiligingen aangekondigd tegen “fingerprinters” en cryptominers. In samenwerking met Disconnect heeft Firefox lijsten met domeinen samengesteld die scripts voor “fingerprinting” en scripts voor cryptomining bevatten. In de nieuwste versies van Firefox Nightly en Beta biedt Firefox gebruikers de mogelijkheid om beide soorten scripts te blokkeren als onderdeel van hun beveiligingspakket voor het blokkeren van inhoud.

Standaard deze beveiligingen testen

In de komende maanden zal Firefox beginnen met het testen van deze beveiligingen met kleine groepen gebruikers en zullen ze blijven werken met Disconnect om de reeks domeinen die door Firefox worden geblokkeerd te verbeteren en uit te breiden. Ze zijn van plan deze beveiliging standaard in te schakelen voor alle Firefox-gebruikers in een toekomstige versie.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.