Home » Nieuws » Bitcoin (BTC) boven $5.000 wijkt af van trend op lange termijn: wat betekent dit?

Bitcoin (BTC) boven $5.000 wijkt af van trend op lange termijn: wat betekent dit?

Gepubliceerd op 7 april 2019 om 21:36

Velen hebben de recente rally met open armen ontvangen omdat Bitcoin (BTC) de belangrijkste weerstandsniveaus in de $4000-regio kon overtreffen. Deze zet, die veel handelaren verraste, zorgt er echter voor dat een van de meest beroemde grafieken in deze industrie afwijkt van zijn patroon. Deze grafiek geeft de lead cryptocurrency weer volgens een voorspelbare grafiek die theoretisch tot in het oneindige kan worden uitgerekt.

Zoals hieronder te zien heeft BTC lang een cyclus van horten en stoten gevolgd, zich op nieuwe hoogtepunten gevestigd, zich teruggetrokken, voordat hij hetzelfde opnieuw deed. Sterker nog, gedurende zijn hele leven als een verhandelbaar, liquide activum zou de prijsactie van Bitcoin van tevoren enigszins in kaart kunnen worden gebracht. Maar BTC's recente missie afgelopen $5.000 vernietigt deze cyclus omdat BTC zijn parabolische trend nu niet meer volgt.

Als deze deviatie zichzelf corrigeert kan Bitcoin heel goed zijn dieptepunten opnieuw bereiken en zelfs potentieel nieuwe dieptepunten vaststellen.

Waar Bitcoin uiteindelijk ook een langetermijnbodem vindt, Josh Rager van Level heeft onlangs uitgelegd dat als de geschiedenis zich herhaalt en trends worden gehandhaafd, het BTC is om te rallyen en uit een accumulatiebereik te komen. Hij legt uit dat de accumulatieperiode in 2015 216 dagen duurde. Als BTC op het huidige moment hoger blijft zou de accumulatieperiode maar de helft van die tijd hebben geduurd.

Deze twee analyses illustreren tegelijkertijd het beeld dat Bitcoin niet alleen de dieptepunten opnieuw zou kunnen bereiken, maar dat het ook in de komende drie of vier maanden in een nauw bereik zou kunnen handelen.

Kan Bitcoin blijven afwijken?

Feit is dat de voorwaarden, zowel in de cryptocurrency-industrie als in de macro-economie, drastisch verschillen van 2014 tot 2016 toen alles koek en ei was op het wereldtoneel. Sommigen beweren nu dat het onzinnig is dat BTC de patronen blijft volgen die in een andere achtergrond zijn vastgesteld omdat de 'perfecte storm' is aangebroken om Bitcoin het podium te laten betreden.

Brendan Bernstein, de oprichtende partner van Tetras Capital, een sectorbeleggingsfirma waarvan de partners sceptisch tegenover Ethereum lijken, legde onlangs uit waarom hij gelooft dat de langetermijnvooruitzichten van BTC gezond zijn. Bernstein keek naar de opkomst van democratisch socialisme, MMT en kwantitatieve versoepeling. Drie macro-economische beleidslijnen die waarschijnlijk de kansen op hyperinflatie en fiscaal wanbeheer zullen vergroten zodat BTC succes zou kunnen zien. De vertegenwoordiger van Tetras keek ook naar het groeiende niveau van kapitaal dat nodig was om babyboomers te ondersteunen, de aanstaande tumultueuze verkiezingscyclus van 2020 en de naderende 2020-halvering als verdere factoren waarom Bitcoin verdere adoptie zou kunnen zien.

 

Dit alles is alleen maar onderstreept door het feit dat de technologie die ten grondslag ligt aan deze hele embryonale industrie ongeëvenaard is. Het Lightning Network, de huidige beste kans van Bitcoin om de voordelen van klassieke betalingsrails te boven te komen, is in de afgelopen maanden parabolisch geëxplodeerd wat betekent dat de reguliere acceptatie aanstaande zou kunnen zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.