Home » Nieuws » Blockchain is een blijvertje: steeds meer vacatures

Blockchain is een blijvertje: steeds meer vacatures

Gepubliceerd op 6 april 2019 om 21:51

Dat blockchain een technologie is die de wereld gaat veranderen lijkt buiten kijf te staan. Waar het eerder nog omringd was door een zweem van geheimzinnigheid en onduidelijkheid, lijkt het momentum nu gekeerd. Grote bedrijven als Albert Heijn, Rabobank, Achmea, BMW, DHL en PostNL, om er maar een paar te noemen, zijn in rap tempo bezig zich voor te bereiden op een mogelijke nieuwe technologische evolutie. 

Vacatures

Doordat al die bedrijven aan de ontwikkeling van blockchain-gerelateerde zaken bezig zijn, is er ook veel personeel nodig. Volgens de Amerikaanse versie van vacaturesite Indeed zijn er momenteel 2.433 blockchain-gerelateerde banen in de USA. De grootste werkgever met 453 blockchain-banan is Deloitte, een internationale organisatie op het gebied van de financiële en zakelijke dienstverlening. In een gepubliceerd rapport gaven zij eerder al aan dat het voor bedrijven cruciaal is nu aan te haken bij de opkomst van blockchain.

 

De top 5 wordt verder ingevuld door Accenture, IBM, Ripple en Ernst & Young, met in totaal zo'n 400 vacatures. 

Nederland 

Dat je niet per se naar de USA moet verhuizen voor een baan in de blockchain-technologie blijkt wel. Een zoekopdracht op de Nederlandse site van Indeed levert maar liefst 369 vacatures op. Bij ons is Accenture de grootste, met momenteel 29 vacatures. De top 5 bestaat verder uit Qualogy, Supply Value, OVsoftware en TNO.  

Vergeleken met een jaar geleden is er een stijging van bijna 300% te zien in het aantal blockchain-vacatures. Veel van deze banen zijn nog te vinden bij de grote bedrijven. Het valt echter te verwachten dat de kleine en middelgrote bedrijven ook hierin mee zullen gaan wanneer het zijn meerwaarde bij de grote bedrijven zichtbaar gaat tonen. Het kan dan ook bijna niet anders of de blockchain-hype is nog lang niet op zijn eind. Mocht u dus een nieuwe carrière ambiëren, in blockchain is voorlopig voldoende werk te vinden! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.