Home » Nieuws » Exchange Bithumb gehacked: EOS en XRP gestolen

Exchange Bithumb gehacked: EOS en XRP gestolen

Gepubliceerd op 30 maart 2019 om 21:55

De Zuid-Koreaanse exchange Bithumb is gehacked. Er is voor circa $13 miljoen dollar aan EOS en $6 miljoen aan XRP gestolen. Volgens het bericht van Bithumb werd er rond 22:00 Koreaanse tijd verdachte activiteit  gedetecteerd door het beveiligingssysteem. Direct daarna werden de mogelijkheden om coins te storten en op te nemen op hold gezet. 

3 miljoen EOS gestolen

Er is ruim 3 miljoen EOS gestolen. De waarde van EOS is momenteel circa $ 4,15, wat het gestolen bedrag op 12 tot 13 miljoen dollar brengt. De coins werden gestolen van de wallet van Bithumb zelf, dus niet van de gebruikers van de exchange. De gestolen coins worden momenteel naar allerlei exchanges gestuurd waar geen KYC-eis geldt. Hierdoor kunnen de gestolen coins anoniem worden omgezet in andere cryptomunten.

 

Er gaan geruchten dat het zou gaan om een hack van binnenuit, een 'inside job'. Dit is echter nog niet bevestigd.  Het is wel opvallend dat Bithumb gebruikmaakt van wallets waarmee één persoon met één key transacties uit kan voeren. Bijna alle grote exchanges gebruiken tegenwoordig 'multisig' wallets, waarbij meerdere keys benodigd zijn welke meestal in het bezig zijn van verschillende personen. 

Bithumb al eerder gehacked

Dit is niet de eerste keer dat Bithumb gehacked wordt, ongeveer een jaar geleden waren zij ook al het slachtoffer. Toen was de buit nog groter, zo'n $30 miljoen dollar. Toen werd er ruim 2000 BTC en ETH gestolen. Van deze diefstal werd bijna de helft teruggevonden.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.