Home » Nieuws » Airbnb betalen met cryptocurrency? Nu kan het!

Airbnb betalen met cryptocurrency? Nu kan het!

Gepubliceerd op 29 maart 2019 om 22:14

Airbnb heeft het mogelijk gemaakt om je mooie vakantiewoning of een kamertje in het centrum Amsterdam met crypto te betalen. Technisch gezien accepteert Airbnb niet zelf de cryptomunten, maar loopt dit via een ander bedrijf. Ondanks dat deze optie nog lang niet in ieder land te gebruiken en nog wat omslachtig is, is het weer een stapje richting bredere acceptatie van cryptovaluta. 

Bitrefill

Het bedrijf wat de betalingen mogelijk maakt is het in Zweden gevestigde Bitrefill. Dit bedrijf verkoopt vouchers voor de meest uiteenlopende zaken, van beltegoed tot aankopen bij Bol.com, Netflix, Amazon en Zalando. Deze vouchers zijn te betalen met cryptocurrency. Vanaf nu zijn er ook vouchers voor Airbnb reserveringen te verkrijgen. 

De ondersteunde cryptomunten zijn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dash (DASH), Litecoin (LTC), and Dogecoin (DOGE). Er zijn vouchers ter waarde van 25, 50 en 100 dollar te koop, welke tot 28 dagen na aankoop geldig zijn. Helaas is deze dienst momenteel alleen in Amerika te gebruiken, of deze ook naar de Benelux komt is niet bekend. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.