Home » Nieuws » Crypto plaform Bakkt gewaardeerd op $740 miljoen

Crypto plaform Bakkt gewaardeerd op $740 miljoen

Gepubliceerd op 22 maart 2019 om 23:28

Eerder schreven wij al dat het nieuwe cryptocurrency-platform Bakkt één van de belangrijkste onderwerpen van 2019 zou gaan worden in de cryptowereld. Dat de nieuwe professionele exchange van eigenaar NYSE (New York Stock Exchange) hoge verwachtingen schept blijkt ook wel uit nieuwe cijfers.

Waardering $740 miljoen dollar

Afgelopen jaar werd nog $182.5 miljoen dollar opgehaald in een financieringsronde, nu wordt het bedrijf al gewaardeerd op $740 miljoen! Deze waardestijging heeft het onder andere te danken aan het verkopen van aandelen van het bedrijf. Naar verluid is 25% van de aandelen verkocht aan investeerders. 

Gaat Bakkt voor een revolutie zorgen?

Bakkt gaat Bitcoin futures aanbieden. Het doet dit op een andere manier dan wij gewend zijn van onder andere CME. Bij afloop van een contract krijg je bij Bakkt namelijk echte bitcoins, en geen cash geld gebaseerd op de bitcoin koers. Hierdoor wordt verwacht dat er meer handel in bitcoins zal komen en de vraag toe zal nemen, aangezien Bakkt zelf ook bitcoins zal moeten inkopen. 

Wat de impact hiervan zal zijn valt nog te bezien, maar gezien het professionele karakter en de verwachte instroom van traditionele beleggers in cryptocurrency zal het naar alle waarschijnlijkheid een positieve invloed hebben. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.