Home » Nieuws » Tether onthult dat zijn reserves niet zijn wat ze lijken

Tether onthult dat zijn reserves niet zijn wat ze lijken

Gepubliceerd op 17 maart 2019 om 20:30

Tether, de grootste stablecoin per marktkapitalisatie, heeft nieuwe details onthuld betreffende zijn onderpandmodel. Tot voor kort beweerde Tether dat het tokenaanbod van $2 miljard wordt ondersteund door een reserve van echte Amerikaanse dollars. Nu lijkt het erop dat er ook andere activa worden gebruikt om de munt te ondersteunen. De website van Tether zegt nu:

"Elke tether wordt altijd 100% ondersteund door onze reserves, die traditionele valuta en kasequivalenten bevatten en van tijd tot tijd andere activa en vorderingen op leningen van Tether aan derden kunnen omvatten, waaronder mogelijk verbonden entiteiten (gezamenlijk "reserves”).”

Voldoende reserves

 

Tether heeft twee taken als een stabiele investering: het handhaven van de prijspariteit met de Amerikaanse dollar en om te bewijzen dat het wordt ondersteund door een werkelijke reserve van Amerikaanse dollars. Maar de afgelopen jaren is het vermogen van Tether om die dingen te bereiken in twijfel getrokken vanwege de onbevredigende audit praktijken van het bedrijf.

Als zodanig is de onthulling dat leningen deels rekening houden met de waarde van Tether zorgwekkend. Velen geloven al dat Tether onvoldoende reserves heeft vanwege de slechte pogingen van het bedrijf om transparant te zijn. Dit is niet bewezen, maar de erkenning van Tether dat het zijn waarde op iets anders dan echte valuta baseert zal zeker de controverse doen herleven.

Overigens is deze update gepubliceerd net nadat Bloomberg heeft verklaard dat Tether inderdaad over voldoende reserves beschikt. Een ander onafhankelijk onderzoek rapporteerde eerder dezelfde resultaten. Dit waren echter geen behoorlijke audits en bovendien is er misschien geen manier om Tether's talloze critici te overtuigen na verschillende cycli van twijfel en geruststelling.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

De toekomst van Tether

Ondanks wijdverspreide opschudding is het onwaarschijnlijk dat deze controverse het incident zal zijn dat Tether doodt. Een uiteindelijke ineenstorting is niet ondenkbaar maar er is veel discussie over hoe dat eigenlijk zou uitpakken. Elke controverse kan aanleiding geven tot uitverkoop en resulteren in kleine prijsschommelingen maar Tether is hersteld van alle prijsdalingen die hij tot nu toe heeft ervaren.

Dit betekent dat Tether waarschijnlijk in de nabije toekomst waarschijnlijk een belangrijke factor zal blijven. Ongeacht zijn echte marktkapitalisatie is Tether de meest invloedrijke stablecoin die er bestaat. TRON heeft bijvoorbeeld onlangs aangekondigd dat het de intentie heeft om de munt met zijn platform te integreren en Tether geeft aan dat het ook voor veel andere blockchains zal aandringen op integratie.

Maar hoewel Tether de stablecoin-markt domineert, heeft dat anderen er niet van weerhouden om het uit te dagen. Concurrerende stablecoins zoals TrueUSD en USDCoin hebben respectievelijk gebouwd op de belofte van betere transparantie en verminderde centralisatie. Als Tether uiteindelijk zijn bekendheid verliest zijn er genoeg kanshebbers klaar om hun plaats in te nemen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.