Home » Nieuws » Grote Zwitserse retailgigant Digitec Galaxus AG accepteert Bitcoin en verschillende altcoins. Massa adoptie onderweg?!

Grote Zwitserse retailgigant Digitec Galaxus AG accepteert Bitcoin en verschillende altcoins. Massa adoptie onderweg?!

Gepubliceerd op 19 maart 2019 om 23:03

Digitec Galaxus AG is de grootste online retailer van Zwitserland. In de webshop zijn 2.6 miljoen producten te vinden, en de omzet bedroeg in 2018 ruim 800 miljoen euro. De online gigant heeft onlangs aangekondigd cryptocurrencies als Bitcoin en verschillende altcoins te gaan ondersteunen als betaalmiddel. 

Betalen met crypto

Er zijn wel een paar eisen gebonden aan het betalen met cryptocurrency op Digitec Galaxus. Vooralsnog moet je in Zwitserland wonen om er gebruik van te kunnen maken. Daarnaast geldt er een minimum uitgave van CHF 200,- wat overeenkomt met ruim Eur 170,-. 

Betalingen worden verwerkt door het Deense bedrijf Coinify, wat 1,5% van het aankoopbedrag in rekening brengt als fee. De ondersteunde cryptomunten zijn: Bitcoin, Bitcoin Cash ABC, Bitcoin Cash SV, Ethereum, Ripple, Binance Coin, Litecoin, TRON, NEO en OmiseGO.

"Cryptocurrencies are fascinating and likely to become a relevant means of payment in e-commerce – we want to support this development,» says Oliver Herren, CIO and co-founder of Digitec Galaxus. «Of course I’m expecting all crypto millionaires in Switzerland to only buy from us in the future ;-)."

Crypto populair in Zwitserland

Het is niet zo verrassend dat dit nu gebeurd. Zwitserland heeft eerder al laten zien redelijk voorop te lopen wanneer het gaat om adoptie van cryptocurrency. Zo werd er eerder, in tegenstelling tot in de USA, al een Bitcoin ETF goedgekeurd. Ook wil men een 'crypto bank' oprichten, en ligt het 'crypto valley' plaatsje Zug uiteraard ook in Zwitserland. De Bitcoin ATM dichtheid is ook relatief hoog in Zwitserland. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.