Home » Nieuws » Naam oud-GTST acteur Ruud Feltkamp misbruikt voor Bitcoin advertenties

Naam oud-GTST acteur Ruud Feltkamp misbruikt voor Bitcoin advertenties

Gepubliceerd op 14 maart 2019 om 22:46

Eerder schreven wij al dat Ruud Feltkamp had besloten zijn baan als Goede tijden, slechte tijden-acteur vaarwel te zeggen en zich volledig te richten op zijn crypto-carrière. Hij richtte samen met zijn broer het bedrijf Cryptohopper op, een zogenaamde 'trading bot' welke het handelen in cryptomunten automatiseert. Dat blijkt echter dat zijn bekendheid niet enkel voordelen biedt...

Misbruik naam Ruud Feltkamp

Doordat zijn naam als Bekende Nederlander nu gelinkt wordt aan cryptocurrency, is hij een interessant slachtoffer voor misbruik van zijn naam. En dat gebeurt dan ook, zijn bekendheid en betrouwbare imago hebben ertoe geleid dat 'scammers' artikelen op sociale media plaatsen waarin zogenaamd Ruud Feltkamp bitcoin investeringen aanprijst. Een investering van 250 euro zou een garantie zijn voor flinke winsten, iets wat in werkelijkheid natuurlijk nooit gegarandeerd kan worden. 

Aangifte bij politie

Ruud Feltkamp is inmiddels naar de politie gestapt. In het AD geeft hij het volgende aan:

,,Het is heel irritant. Dagelijks krijg ik meldingen dat mensen mij zien op Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn: noem het maar op. Dit is echt vervelend voor mensen die erin trappen, die hebben het vaak al niet breed, maar ook voor mezelf. Ik probeer met eerlijk en hard werk een goede reputatie op te bouwen, en dan wordt je naam misbruikt door een paar van die flapdrollen.”

 

Ook heeft hij zijn Twitter-naam ondertussen gewijzigd naar Ruud “ ik adverteer niet op Facebook” Feltkamp:

Ruud Feltkamp niet de enige

Misbruik maken van de namen van Bekende Nederlanders is al langer een probleem. Onder andere John en Johnny de Mol, Humberto Tan en Victor Muller maakte hetzelfde al mee. Volgens Ruud Feltkamp is het moeilijk om er iets aan te doen. Volgens hem doen social media websites als Facebook er te weinig aan om deze frauduleuze advertenties tegen te gaan. Facebook geeft op haar beurt aan dat fraudeurs steeds slimmer worden en nieuwe manieren vinden om advertenties goedgekeurd te krijgen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.