Home » Nieuws » Facebook en zijn FaceCoin, wat hebben we er aan?

Facebook en zijn FaceCoin, wat hebben we er aan?

Gepubliceerd op 3 maart 2019 om 20:16

Eerder meldden wij al dat Facebook met zijn eigen cryptomunt zou komen. Volgens Bloomberg en New York Times komt Facebook later dit jaar met zijn munt waarmee je via WhatsApp direct kan betalen. Facebook! Een van de grote drie, als die investeert in crypto moeten we er wel in geloven! Toch?

Al hoewel, wat gaan we er eigenlijk precies mee doen zodra de mogelijkheid er is? Het is niet de eerste keer dat Facebook zoiets probeert. Kennen we Facebook Credits nog, de vorige virtuele valuta, gelanceerd in 2011 en gestopt twee jaar later? Of Facebook Gifts, gelanceerd in 2012 en gestopt twee jaar later omdat, om de onvermijdelijke Josh Constine te citeren, "Facebook nooit een manier gevonden heeft om afstands- en lokaliseringsproblemen op te lossen om Gifts internationaal te laten werken"? En natuurlijk werd Facebook Messenger Payments in 2015 gelanceerd in de VS en twee jaar later uitgebreid naar Europa.

Dus nu hebben we straks FaceCoin, maar wat is daar de toegevoegde waarde van wat het, in tegenstelling tot zijn voorgangers, een succes zal maken? Blockchain horen we iedereen roepen. Maar wat bied de blockchain? Slimme contracten allicht. Echter wordt FaceCoin waarschijnlijk ook een stablecoin en wordt hij vooral toegepast voor P2P betalingen. Smart contracts liggen dan niet direct voor de hand. Privacy is een andere grote kanshebber. Als FaceCoin echt privacy zou bieden zou het nog een kans hebben ook. Er zijn momenteel privacy coins (Zcash, Monero, etc) en stablecoins (DAI, Paxos, etc), maar nog niet eentje die aan beide voldoet.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Klein probleem met het vorige is wel dat de combinatie volledig geëncodeerd chat kanaal met een privacy munt P2P ingebouwd een perfect mechanisme is voor de criminele wereld. Veilig chatten en betalen zonder dat de autoriteiten meekijken, handig.

Aan de andere kant is het ook een gigantisch risico dat alles op een plek beschikbaar is.

Het zal een interessant jaar worden als Facebook echt met de FaceCoin komt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.