Home » Nieuws » SEC keurt twee Bitcoin ETF's binnen 1,5 maand

SEC keurt twee Bitcoin ETF's binnen 1,5 maand

Gepubliceerd op 26 februari 2019 om 21:42

Bitcoin ETF's zijn een hot item voor cryptofanaten. Er wordt al maanden over gespeculeerd, maar tot op heden is het daarbij gebleven.  Op dit moment liggen er twee Bitcoin ETF's ter goedkeuring bij de SEC. Er wordt verwacht dat er binnen 1,5 maand uitspraak wordt gedaan. Cryptocurrency kenners verwachten een koersstijging indien de ETF's worden goedgekeurd. 

VanEck/SolidX

Op 20 februari is de VanEck/SolidX Bitcoin ETF aanvraag officieel verschenen in het Federale Register. Dit is de tweede keer dat VanEck de Bitcoin ETF laat goedkeuren. De eerste keer werd de ETF afgekeurd. Met het publiceren van deze aanvraag gaat een 45 dagen termijn in waarin de SEC moet reageren. De opties zijn goedkeuring, afkeuring of verlenging van de periode.

Bitwise Investment Management 

Naast VanEck heeft ook Bitwist Investment Management een aanvraag ingediend. Deze was een paar dagen eerder ingediend, op 15 februari, dus de uitslag zal mogelijk eerder bekend zijn. Wel dient er rekening gehouden te worden dat de SEC tot drie keer een verlenging kan aanvragen. En dat ze dit ook zeker kunnen doen werd vorig jaar wel duidelijk, toen hier meerdere keren gebruik van werd gemaakt. Hierdoor kan een definitief besluit toch nog maanden duren. 

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Liquiditeit

Er wordt verwacht dat Bitcoin ETF's de cryptocurrency markt een boost gaan geven en dat er liquiditeit naar crypto's gaat stromen. Doordat Bitcoin ETF's op de traditionele aandelenmarkt, via  brokers als Binck en DeGiro kunnen worden gekocht, is het zeer eenvoudig om te investeren. Kennis van cryptocurrency wallets is niet noodzakelijk. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.