Home » Nieuws » De Samsung S10 heeft een cryptocurrency wallet en ondersteunt Enjin coin

De Samsung S10 heeft een cryptocurrency wallet en ondersteunt Enjin coin

Gepubliceerd op 26 februari 2019 om 21:18

Schreven we een maand geleden nog dat de het vlaggenschip van Samsung, de S10, mogelijk voorzien zou zijn van een cryptocurrency wallet, nu weten we het zeker! Tijdens het Samsung Unpacked 2019 event werd bekendgemaakt dat er inderdaad een cryptocurrency wallet in de S10 aanwezig zal zijn. Later verscheen het ook op de website van Samsung. Daarmee is deze Samsung één van de eerste telefoons met een  af-fabriek geïnstalleerde cryptocurrency wallet op de telefoon. 

Ondersteunde cryptocurrencies

Het is mogelijk om de bekende cryptomunten bitcoin en ethereum op te slaan in de wallet. De 3e coin is Cosmo Coin, hier komen we zo even op terug. 

De 4e en voorlopig laatste cryptocoin die wordt ondersteund is Enjin Coin. Deze op het ethereum-netwerk gebaseerde coin is gericht op gamers. 

Wat weten we nog meer?

Er zijn nog enkele andere bijzondere kenmerken over de Galaxy S10 en de blockchain keystore app te melden. Zo ondersteunt de telefoon gedecentraliseerde apps (dapps), oftewel apps op de blockchain. 

Bij de lancering zal er enkel ondersteuning geboden voor de relatief onbekende Cosmo Coin. Cosmo Coins kun je verdienen op het beauty netwerk COSMEE. Op COSMEE kun je reviews plaatsen over beauty-gerelateerde producten, waarmee je Cosmo Coins kunt verdienen. COSMEE is op dit moment vooral populair in Korea. 

Ook ondersteunt de Galaxy S10 contactloos betalen met cryptocurrencies. De telefoon is voorzien van NFC-technologie voor contactloze betalingen. Het is nog onduidelijk hoe dit in de praktijk exact gaat werken. 

De cryptowallet in de S10 is een zogenaamde 'cold wallet'. Dit is de veiligste manier van opslaan van cryptomunten, in feite gelijk aan een hardware wallet. Daarnaast biedt Samsung Knox een extra laag beveiliging. 

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Toekomst

Het is een grote stap, een cryptocurrency wallet in een smartphone. Zeker in het flagship-model van de grootste fabrikant van toestellen, zou dit wel eens een grote stap kunnen betekenen. Naast de grote aantallen die van dit toestel verkocht zullen worden, genereert een nieuwe uitgave van dit toestel altijd veel media-aandacht. 

Daarnaast is het bekend dat nieuwigheden in flagship smartphones 1 tot 2 jaar later doorsijpelen naar de goedkopere telefoons. De kans is dus groot dat dat hierbij ook gaat gebeuren, en dat over een jaar of 2 iedere nieuwe telefoon van Samsung een cryptocurrency wallet zal bezitten. 

Wat we ook vaak zien in de smartphone-wereld is dat fabrikanten elkaar kopiëren. Deze zet van Samsung zou ervoor kunnen zorgen dat andere fabrikanten als Huawei, Apple, Xiaomi en LG ook zullen besluiten een veilige 'cold storage' cryptocurrency wallet aan hun telefoons toe te voegen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.