Home » Nieuws » Bitcoin Mining gigant Bitmain onthult verlies van $500 miljoen

Bitcoin Mining gigant Bitmain onthult verlies van $500 miljoen

Gepubliceerd op 19 februari 2019 om 21:56

'S Werelds grootste maker van apparatuur voor cryptocurrency-mining, Bitmain, maakte in Q3 2018 een verlies van $0,5 miljard, rapporteert CoinDesk.

Onder verwijzing naar een bron die een update bekeek die bij de Hong Kong Stock Exchange was ingediend, meldde de publicatie ook dat Bitmain in de eerste drie kwartalen van 2018 inkomsten genereerde van meer dan $3 miljard, waarbij in Q3 slechts $200 miljoen werd gegenereerd.

Het verlies is een bewijs dat de crypto-beermarkt de vraag naar mining rigs, het belangrijkste product van het bedrijf, heeft verminderd. Het komt op een bijzonder slecht moment omdat Bitmain een IPO heeft gepland aan de Hong Kong Stock Exchange. Hoewel het geen gegeven is, kunnen deze resultaten deze inspanning nu bemoeilijken. Dit is vooral zo gezien het feit dat de CEO van HKEX, Charles Li Xiaojia, eerder bezorgdheid heeft geuit bij de cryptocurrency-kantoren.

DUURZAAMHEID VAN HET BUSINESS MODEL VAN BITMAIN IN TWIJFEL GETROKKEN DOOR STOCK EXCHANGE

Vorige maand in Davos, Zwitserland tijdens de bijeenkomst van het World Economic Forum, stelde Xiaojia de duurzaamheid in vraag van Bitmain-achtige bedrijven. Dit was in het licht van de tol die op de cryptocurrency-mijnsector was geëist door 'crypto winter'.

Beleggers hebben ook soortgelijke zorgen geuit. Volgens een partner in de risicobeoordelingspraktijk van PWC China, Chun Yin Cheung, hebben beleggersaangelegenheden in de eerste plaats te maken met de vraag over de duurzaamheid van het bedrijfsmodel. Ze maken zich ook zorgen over de blootstelling die makers van cryptomining apparatuur zoals Bitmain hebben naar cryptocurrencies. Sommigen hebben een significante hoeveelheid cryptovaluta in hun bezit die nu ook fors minder waard geworden is.

PROBLEMEN BIJ BITMAIN HEBBEN EEN MENSELIJKE TOL

Behalve dat de problemen Bitmain's IPO-plannen dreigen te torpederen, hebben de afnemende vermogens van de maker van mining apparatuur naar verluidt ook de co-CEO's van het bedrijf, Jihan Wu en Zhan Ketuan, hun baan gekost.

Eind vorige maand berichtte South China Morning Post dat Jihan en Ketuan, die ook de medeoprichters zijn, zouden aftreden. Een directeur productengineering bij het bedrijf kreeg een tip om in de rol van CEO te stappen. Jihan en Ketuan zouden echter co-voorzitters van het bedrijf blijven. Tegen het einde van vorig jaar liet CCN doorschemeren dat de twee op weg naar buiten waren.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

De herstructurering bij Bitmain bleef echter niet beperkt tot het C-level. In de afgelopen paar maanden heeft de fabrikant werknemers op verschillende locaties over de hele wereld ontslagen. Vorige maand sloot Bitmain een mining locatie voor cryptocurrency in Texas, waar het tussen 7.000 en 8.000 crypto-mining rigs had.

In december vorig jaar had Bitmain een ontwikkelingscentrum in Israël gesloten en alle 23 werknemers ontslagen. Het hoofd van het ontwikkelingscentrum, Gadi Glikberg, gaf toen aan dat de zet was ingegeven door de bearmarkt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.