Home » Nieuws » Amerika kan Dominos pizza bestellen met Bitcoins

Amerika kan Dominos pizza bestellen met Bitcoins

Gepubliceerd op 17 februari 2019 om 14:09

Mensen in Amerika kunnen nu via een app Dominos pizza bestellen met Bitcoins. De app gebruikt het Lightning netwerk om de transacties mogelijk te maken.

Met de Lightning Pizza (LP) -app kan een persoon Domino's Pizza kopen door Bitcoin in fiat-valuta om te zetten. Met de app kan een gebruiker zijn pizza laten bezorgen of zelf ophalen. Lightning Pizza is gebaseerd op een reeds bestaande app genaamd Fold waarmee je andere afhaalproducten kunt kopen met Bitcoin. Fold kan worden gebruikt om te betalen voor een Uber-rit, Starbucks, Dunkin Donuts of Target.

Fold bracht Lightning Pizza (LP) op 13 februari uit en het bedrijf krijgt al feedback van klanten. Met de release kan LP eventuele bugs oplossen. Zo'n testfase is cruciaal met een app van derden die de transactie-informatie alleen doorgeeft aan de eigenlijke pizzawinkel.

Men kan zich voorstellen dat er verschillende problemen zouden kunnen ontstaan ​​als de transactie op de een of andere manier wordt verstoord. Een pizzawinkel kan bijvoorbeeld alleen contant geld accepteren in geval van een stroomonderbreking. LP is van plan om het project in Canada in te zetten als alles goed gaat in de Verenigde Staten.

Projectleider Will Reeves zegt dat zijn motivatie voor het maken van de app deels is om aan te tonen dat het Lightning-netwerk praktische toepassingen heeft. De app is deels bedoeld om het Lightning-netwerk te promoten, maar is ook een leuk project om mensen met cryptocurrency in het algemeen te betrekken.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Het Lightning-netwerk lijkt goed bij het project te passen, omdat het een transactietijd van ongeveer 30 seconden biedt. Neem die tijd en combineer het met een levertijd van ongeveer 30 minuten voor de pizza en je hebt een praktisch gebruik van Bitcoin. Een van de kritieken van Bitcoin was het gebrek aan schaalbaarheid en de impact hiervan op de consument. Iemand zou het bijvoorbeeld onpraktisch vinden om een ​​ochtendkoffie met Bitcoin te kopen als de transactie 30 minuten duurde om te voltooien.

De LP-app is momenteel alleen beschikbaar in Amerika, maar de ontwikkelaars kijken naar mogelijkheden in andere landen ​​om het project uit te brengen. Houd er rekening mee dat Domino's pizza zelf PayPal-betalingen heeft gebruikt in landen zoals Australië. Hierdoor kunnen consumenten snel betalen met hun PayPal-rekening en zelfs een rekening splitsen onder vrienden.

De LP-app lijkt in dit stadium een ​​“most viable product” (MVP) en is meer gericht op het ontwikkelen als startup en nog niet als serieuze winst. Het is bovendien een goede ontwikkeling bij het ontwikkelen van Bitcoin als een vorm van geld in plaats van simpelweg als een nieuwe manier om geld op te slaan.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.