Home » Nieuws » Amerikaanse bank JPMorgan lanceert eigen cryptocurrency JPM Coin

Amerikaanse bank JPMorgan lanceert eigen cryptocurrency JPM Coin

Gepubliceerd op 14 februari 2019 om 21:52

JPMorgan Chase & Co. stapt in de wereld van cryptocurrency. Daarmee is het de eerste van de  grote Amerikaanse banken die deze nieuwe stap neemt. Door middel van de 'JPM Coin' zal het mogelijk worden om direct internationale betalingen te verrichten tussen (zakelijke) klanten van de bank. Deze vinden normaliter plaats op oude netwerken zoals Swift. Hierdoor duurt het vaak een dag of langer voordat een betaling is bijgeschreven bij de ontvanger. Hiermee lijkt Jamie Diemon, CEO van JPMorgan, toch van mening te veranderen. In september 2017 gaf hij nog aan dat cryptocurrency 'alleen geschikt is voor drugsgebruikers, moordenaars en mensen die in Noord-Korea wonen'. 

JPM 'stable coin' 

De JPM coin is een zogenaamde 'stable coin', net als bijvoorbeeld Tether. Het kenmerk van een stable coin is dat deze verbonden is aan een valuta. In dit geval is de JPM coin gekoppeld aan de dollar. Het is dan ook de bedoeling dat 1 JPM coin altijd $1 dollar waard is. Er wordt verwacht dat vooral internationale betalingen van bedrijven hiervan kunnen profiteren, onder andere doordat een overboeking bijna direct wordt ontvangen aan de andere kant van de wereld. 

Doorbraak

Komende tijd zullen internationale betalingen met de JPM coin getest gaan worden. Het is één van de eerste bruikbare toepassingen van cryptocurrency in het bankwezen. Banken hebben crypto lange tijd beschouwd als een schimmig en risicovol gebeuren, maar hier lijkt nu verandering in te komen. 

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Umar Farooq, hoofd van de blockchain-afdeling van JPMorgen, zei er het volgende over:

"Pretty much every big corporation is our client, and most of the major banks in the world are, too. Even if this was limited to JPM clients at the institutional level, it shouldn't hold us back."

Doordat JPMorgen als 'early adopter' cryptocurrency introduceert in deze sector en tevens een zeer groot aantal van de grootste Amerikaanse bedrijven als klant heeft, lijkt de nieuwe technologie een goede kans van slagen te hebben. De Amerikaanse bank heeft 80% van alle bedrijven in de Fortune 500 (de grootste Amerikaanse bedrijven qua omzet) als klant. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.