Home » Nieuws » Blockchain experts krijgen banen bij grote techbedrijven als Facebook

Blockchain experts krijgen banen bij grote techbedrijven als Facebook

Gepubliceerd op 12 februari 2019 om 20:49

Zoals velen zullen weten was het afgelopen jaar niet bepaald een goed jaar voor cryptomunten. De bitcoin, de bekendste cryptocoin, daalde van bijna $20.000,- naar momenteel zo'n $3.600,- dollar. Toch zien grote techbedrijven het nog altijd zitten in crypto, en dan vooral in de blockchain-technologie. 

Ontslagen en overnames

Door de snelle koersdaling het afgelopen jaar, in combinatie met een te lage winstgevendheid van cryptobedrijven, hebben een aanzienlijk aantal crypto- of blockchaingerelateerde bedrijven het niet voor elkaar gekregen het hoofd boven water te houden. Doordat de koersen daalden verdampte een deel van het vermogen van deze bedrijven, maar nam ook de aandacht van het publiek af. Hierdoor zijn er ontslagen gevallen, waarbij ook zeer goede en gespecialiseerde werknemers op straat zijn komen staan. Gelukkig hoeven de meesten hiervan niet te vrezen langdurig zonder werk te komen zitten. 

 

Ook worden bedrijven door hun relatief lage waarde nu interessant voor overnames door grote bedrijven. Dit is reeds gebeurd, maar er wordt verwacht dat dit niet de laatste keer zal zijn. 

Facebook

Facebook timmert al even aan de weg op het gebied van blockchain en cryptocurrencies. De social media gigant heeft onlangs het complete team van het bedrijf Chainspace ingehuurd. Chainspace werkte aan gedecentraliseerde smart-contracts voor het faciliteren van onder andere betalingen door middel van de blockchain technologie. 

Ondanks dat Facebook heeft aangegeven het bedrijf en de technologie niet overgenomen te hebben, heeft het er alle schijn van dat het personeel de stap wél heeft gemaakt. Dit wordt ook wel een 'acqui-hire' genoemd, waarbij de enige reden van een overname het inlijven van het personeel is. Volgens betrouwbare bronnen gaan vier van de vijf onderzoekers die hebben bijgedragen aan het whitepaper van Chainspace aan de slag bij Facebook. Twee werknemers hebben hun werkgever reeds aangepast in hun LinkedIn profiel. Waarschijnlijk betekent dit dat Chainspace zal worden beëindigd. 

Facebook heeft momenteel meer dan 40 mensen werken op de blockchain-afdeling. Dit aantal zal komende tijd, al dan niet door nieuwe 'acqui-hires', verder toe gaan nemen. 

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Ook AmazonIBMMicrosoft and J. P. Morgan zoeken personeel

Facebook is niet het enige bedrijf dat actief opzoek is naar gespecialiseerd personeel in blockchain-technologie. Ook grote spelers als Amazon, IBM en Microsoft onderzoeken met veel interesse de mogelijkheden van deze technologie, en hebben daarvoor nieuwe medewerkers nodig. Een zoekopdracht op 'blockchain' op de banensites van Amazon en Microsoft levert momenteel respectievelijk 28 en 29 resultaten op!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.