Home » Nieuws » Prijs Bitcoin en Ethereum schieten omhoog, vooruitzicht positief

Prijs Bitcoin en Ethereum schieten omhoog, vooruitzicht positief

Gepubliceerd op 9 februari 2019 om 20:22

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) laten vandaag een flinke stijging zien. Wellicht komt dit doordat eerder een commissaris van de SEC zich positief uitliet over de lopende ETF aanvraag waar wij eerder over schreven. Zoals in ons eerdere artikel vermeld, laat de SEC zich vaak terughoudend uit over een ETF, die beleggers de mogelijkheid geeft op de effectenbeurs in Bitcoin (BTC) te handelen.

Er zijn nog meer redenen te noemen. Het feit dat Bitcoin door de technische weerstand op $3480 brak hielp ook mee, dit was voor velen een koopsignaal. De verbeterde stabiliteit van de Bitcoin Cash / Bitcoin Satoshi Vision-relatie is een indicator dat de markt zich concentreert op bouwen in plaats van hype. Op dit moment is er misschien minder belangstelling van consumenten voor cryptocurrencies, maar de institutionele belangstelling blijft bestaan. Er is ook een toename in blockchaingebruik en blockchain-projecten die tot leven komen.

Nog twee grote gebeurtenissen die er aan komen en die bijdragen aan het sentiment zijn de Bitcoin Futures die aflopen en de Ethereum Constantinople hard-fork.

De CBOE BTC-futures vervallen op 13 februari, terwijl de CME Bitcoin-futures hun laatste handelsdatum hebben voor 22 februari. Waarom is dit van belang? Omdat crypto-volatiliteit de neiging heeft om omhoog te gaan wanneer futures-contracten aflopen.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Ethereum's vertraagde Constantinople-hard fork gebeurt eindelijk op 27 februari. Hoewel de upgrade naar verwachting niet leidt tot een splitsing in de blockchain, zoals het SFOX-rapport aangeeft:

“Forken van netwerken kweekt onzekerheid en volatiliteit volgt vaak (zie de Bitcoin Cash-harde vork afgelopen november).”

Ethereum schoot overigens nog harder omhoog dan Bitcoin, ETH steeg met dubbele cijfers.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.