Home » Nieuws » 95% van de cryptomunten is waardeloos volgens marktanalist

95% van de cryptomunten is waardeloos volgens marktanalist

Gepubliceerd op 9 februari 2019 om 18:48

Matt Hougan, hoofd van de onderzoeksafdeling van het Amerikaanse bedrijf Bitwise Asset Management heeft in een recente podcast een vergelijk gemaakt tussen de huidige markt van cryptocurrrency en de dot-com bubble van de jaren 90. Hougan ziet veel gelijkenissen, en verwacht dat er nog wel een 'zuivering' zal gaan plaatsvinden.

Momenteel zijn er zo'n 2000 cryptocurrencies, en dit aantal neemt nog altijd toe. Hougan voorspelt dat 95% van deze coins op termijn waardeloos zullen worden, of helemaal zullen verdwijnen. 

Ook in de dot-com bubble was er erg veel gebakken lucht, maar zaten er ook enkele pareltjes tussen. Ook onder de cryptocurrencies zullen deze er zijn! Enkele citaten van Hougan:

"I think those parallels are accurate. It – I think it is the next dotcom. But remember, the dotcom bubble created pets.com but it also created Amazon."

"…[T]here are 2,000 cryptocurrencies out there, 95 percent of them are useless and will die a painful death. The sooner that happens, the better."

De waardeloze coins worden ook wel shitcoins genoemd. Ondanks dat velen weten dat een bepaalde coin een 'shitcoin' is, wordt er toch wel in gehandeld. Zeker in tijden van een bullrun valt op iedere coin winst te maken, soms op een shitcoin zelfs meer dan op bijvoorbeeld Bitcoin. Vergeet dan echter niet op tijd te verkopen!

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Bitcoin is de Amazon van de crypto-industrie

Mark Hougan is niet de eerste die de parallel trekt met de dotcom bubble van eind jaren 90. Lou Kerner, marktanalist bij CryptoOracle en een bekende naam in het wereldje, vertelde eerder dat hij Bitcoin als de nieuwe Amazon van de cryptomarkt ziet. Amazon verloor tijdens de dotcom bubble bijna 99% van zijn waarde, waarna het weer omhoog krabbelde. Nu, zo'n 15 jaar later, is Amazon het meest waardevolle bedrijf ter wereld.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.