Home » Nieuws » Twitter CEO gelooft in eigen munteenheid op internet, bitcoin is kanshebber

Twitter CEO gelooft in eigen munteenheid op internet, bitcoin is kanshebber

Gepubliceerd op 4 februari 2019 om 22:58

Jack Dorsey, mede-oprichter van Twitter en CEO van het bedrijf, was te gast in een podcast van acteur en presentator Joe Rogan. Hij werd over vele onderwerpen aan de tand gevoeld, waaronder bitcoin en blockchain. Hij deed daar een vrij bijzondere uitspraak, namelijk dat hij denkt dat het internet een eigen munteenheid gaat krijgen. 

Dorsey zei hierover:

"I believe the internet will have a native currency and I don’t know if it’s bitcoin. I think it will be [bitcoin] given all the tests it has been through and the principles behind it, how it was created,"

Hij voegde hier later nog aan toe:

"It was something that was born on the internet, was developed on the internet, was tested on the internet, [and] it is of the internet,"

Hoewel in de praktijk al wel is gebleken dat bitcoin en andere cryptomunten ook prima buiten internet kunnen worden gebruikt, lijkt er wel een kern van waarheid in het verhaal van Dorsey te zitten. De populariteit van cryptocurrency op internet blijft namelijk onverminderd groot en steeds serieuzer te worden met strikte wetgeving en online platforms als Bakkt,waar zeer grote en gerespecteerde bedrijven achter zitten. Uiteraard is de kans wel vrij groot dat wanneer bitcoin eindelijk het internet heeft veroverd, ook het off-line landschap hierin mee zal gaan. 

Square

Naast mede-oprichter en CEO van Twitter is Dorsey ook oprichter en CEO van Square, een mobiele betaalprovider vooral populair in Amerika. 

Al snel bleek dat Dorsey zijn liefde voor bitcoin ook bij Square zou laten gelden. Al in maart 2014, toen de munt zo'n $600 waard was, besloot hij bitcoin toe te voegen als betaalmiddel voor producten op Square Markets, een verzameling van kleine winkels die producten verkopen op dit platform. De verkopers kregen bij een betaling in BTC echter gewoon dollars op hun rekening gestort, Square regelde die omzetting op de achtergrond. Hierdoor liepen zij geen valuta-risico. 

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.