Home » Nieuws » Terroristische organisatie Hamas vraagt financiële support in Bitcoins

Terroristische organisatie Hamas vraagt financiële support in Bitcoins

Gepubliceerd op 30 januari 2019 om 22:35

Doordat de Palestijnse islamitische beweging Hamas in onder andere de Europese Unie en Amerika wordt beschouwd als een terroristische organisatie, is het doen van bankzaken niet zo eenvoudig en vanzelfsprekend als dat voor ons is. Doordat banken niet geassocieerd willen worden met terroristische organisaties is het moeilijk om betalingen te ontvangen of überhaupt gebruik te maken van banken. Hierdoor worden dit soort organisaties steeds creatiever. 

Cryptocurrency

Om tóch financiële support te kunnen ontvangen van supporters, heeft de 'gewapende vleugel' van Hamas aan haar aanhangers gevraagd om in de toekomst cryptocurrency, in het specifiek de Bitcoin, te doneren. Een woordvoerder van deze groep, Abu Obeida , schreef hier het volgende over op Instagram:

"De zionistische vijand bestrijdt het Palestijnse verzet door met alle middelen de hulp aan het verzet te verminderen, maar liefhebbers van verzet overal ter wereld vechten tegen deze zionistische pogingen en zoeken alle mogelijke middelen om het verzet te ondersteunen"

Hij voegde hieraan toe dat hij later bekend zou maken hoe het doneren in Bitcoin exact in zijn werk zou gaan. 

Dit is niet de eerste keer dat melding wordt gemaakt van misbruik van Bitcoin door terroristische groeperingen. In eerdere berichten werd al gesproken over een aan Al-Qaeda gelinkte groepering al-Sadaqah die Facebook en Telegram gebruikten om mensen Bitcoin te laten doneren 

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.