Home » Nieuws » Bitcoin niet onafhankelijk van overheid

Bitcoin niet onafhankelijk van overheid

Gepubliceerd op 26 januari 2019 om 18:22

Het hele idee van cryptocurrency en Bitcoin is om te functioneren buiten de controle van de overheid. De uitbreiding van de crypto-industrie als nieuwe activaklasse lijkt echter nog steeds afhankelijk te zijn van overheden.

Sinds enkele weken bevindt de Amerikaanse overheid zich in de shutdown-modus en lijkt het de financiële markt moeilijk te maken om nieuwe producten op te nemen die aan crypto zijn gekoppeld. Cboe heeft de “Securities and Exchange Commission” om goedkeuring gevraagd voor een lijst van, en handel in een nieuw Bitcoin beurs-verhandeld fonds, de “VanEck SolidX Bitcoin Trust”, maar de aanvraag werd deze week teruggetrokken met als opgegeven reden: "timing gerelateerd aan de Amerikaanse overheid shutdown terwijl het einde van de review periode nadert."

Als het goedkeuring krijgt, is de CBOE-beursgenoteerde ETF de eerste officiële Bitcoin ETF. Hoewel je hier niet op moet hopen want de kansen zijn erg klein en het heeft al een tegenvaller gehad toen het werd afgekeurd na aanvraag juni vorig jaar. De SEC heeft in december een definitief besluit over het onderwerp uitgesteld tot februari van dit jaar zodat ze meer tijd krijgen om het te herzien. Het bureau heeft de Bitcoin ETF-aanvraag verworpen omdat Bitcoin een kwetsbaar en gemanipuleerd goed blijft, evenals andere problemen die het beïnvloeden. De president van Van Eck Securities, Jan van Eck, zei eerder in de week dat het bedrijf met toezichthouders praatte over hoe zij beleggers konden beschermen, maar ze hadden niet genoeg tijd om alle problemen op te lossen.

Vorig jaar was moeilijk voor Bitcoin en toen de aanvraag werd ingetrokken daalde de prijs. Momenteel handelt Bitcoin nog steeds rond de $3.600 na eerder deze maand boven $4.000 te zijn gestegen.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

De Cboe proberen de aanvraag opnieuw in te dienen nadat de shutdown van de Amerikaanse regering voorbij is. In een verklaring zei het bedrijf dat "ondanks deze procedurele actie, we van plan zijn om een ​​aanvraag opnieuw in te dienen op een later tijdstip en uitkijken naar verdere besprekingen met de SEC." 

Het is niet de enige aanvraag die er is. De in San Francisco gevestigde Bitwise Investments vroeg eerder in het jaar ook aan om een ETF uit te brengen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.