Home » Nieuws » Steeds meer vrouwen in cryptocurrency

Steeds meer vrouwen in cryptocurrency

Gepubliceerd op 16 januari 2019 om 22:44

Crypto is van oudsher echt een mannenwereld. Bijna alle sprekers op conferenties zijn mannen, er is sprake van sexisme bij cryptobedrijven en er worden zelfs feestjes georganiseerd in stripclubs

Stijgende interesse onder vrouwen 

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 91,5% van de crypto-handelaren man is, dus 8,5% is vrouw. Uit een ander onderzoek blijkt dat momenteel 20% van de vrouwen tot 35 jaar oud overweegt in cryptocurrency te gaan handelen. Onder alle vrouwen is dit 13%. Eind 2017 was dit echter nog maar 6%, dus er is een duidelijke stijging van interesse in crypto onder vrouwen zichtbaar. 

Een andere interessante uitkomst van dit onderzoek is dat de interesse onder mannen niet meer stijgt. Mogelijk verschuift de marketingstrategie van cryptobedrijven nu dus meer naar vrouwen, omdat die doelgroep als groeimarkt wordt aangemerkt.

Vrouwen hebben minder last van 'FOMO'

Vrouwen blijken veel minder last te hebben van het FOMO-effect. Dit is 'Fear Of Missing Out', ofwel de menigte volgen met investeren omdat je bang bent de boot te missen. Vrouwen blijken hier maar in 9% van de keuzes last van te hebben, bij mannen is dit 18%! Vrouwen zijn ook veel meer geneigd om overleg te voeren voordat een keuze wordt gemaakt. In 17% is dit bij vrouwen het geval, mannen zijn blijkbaar zelfverzekerder (of te trots om hulp te vragen) en blijven steken op 11%. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.