Home » Nieuws » Ripple bestuursleden doen geruchten vijandig overname van de hand als onzin

Ripple bestuursleden doen geruchten vijandig overname van de hand als onzin

Gepubliceerd op 16 januari 2019 om 21:25

Er gaat een gerucht over een vijandige overnamen van Ripple en zijn blockchain. Twee bestuursleden reageerden gisteravond op de geruchten via Twitter. Beiden ontkrachten de geruchten.

David Schwartz, CTO van Ripple, zegt dat een vijandige overname van de XRP Ledger technisch niet mogelijk is en dat het ook niet economisch verantwoord is. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, verwijt media dat ze de verantwoordelijkheid hebben om de industrie te helpen begrijpen wat hype is versus substantie, en niet om flagrante pogingen tot marktmanipulatie uit te dragen. Hiermee doelt hij op de rol die media speelt bij het verspreiden van het gerucht, welke vluchtig werd overgenomen en verspreid.

Het werd dinsdagmorgen voor het eerst verspreid op Axios. Het bericht meldt dat een project genaamd Valor plannen heeft om "tientallen miljoenen dollars" aan XRP te kopen om de prijs van de munt te verlagen. Daarna zou Valor van plan zijn om de Valor-blockchain van Ripple te forken, nieuwe Valor-tokens te ‘airdroppen’, en XRP-houders te stimuleren om die tokens te kopen.

Het lijkt echter bij een gerucht te blijven. Er is geen informatie of aankondiging te vinden op de verscheidene online kanalen van Vishnal Harpalani,  de entrepreneur die achter Valor zou zitten. Er is overigens helemaal geen informatie te vinden over project Valor, ondanks het feit dat het al sinds 2017 zou bestaan.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!

Het is onduidelijk of de auteur van het artikel op Axios, Primack, contact heeft gehad met Harpalani. Bronnen vermelden dat Harpalani en Primack contact hebben gehad en dat Harpalani plannen erkende voor de overname van een niet-gespecificeerde cryptocurrency. Echter hintte Primack ook dat de informatie oorspronkelijk aan hem was gelekt. Dit betekent dat onbekende spelers misschien proberen de markt te manipuleren door het verspreiden van foutieve informatie.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.