Home » Nieuws » Monero (XMR) werd vorige week per ongeluk geaccepteerd bij Fortnite Merch Store

Monero (XMR) werd vorige week per ongeluk geaccepteerd bij Fortnite Merch Store

Gepubliceerd op 7 januari 2019 om 21:17

De veelbesproken acceptatie van Monero in de officiële merch store van Fortnite, 's werelds populairste game, was een ongeluk volgens Tim Sweeney, de oprichter van Epic Games, Fortnite’s moedermaatschappij. Zo onthulde hij op Twitter afgelopen zondag.

Rond nieuwjaarsdag begonnen geruchten te circuleren dat Retail Row, de ondersteunende winkel voor Fortnite begonnen was met het accepteren van cryptocurrency-betalingen in Monero (XMR).

Tim Sweeney gaf echter commentaar op de kwestie dat de "korte" acceptatie van XMR een ongeluk was. 

'Eigenlijk was de korte trip van Fortnite naar crypto toevallig. We werkten samen met een partner om een ​​merchandise-winkel te openen en ergens in dat proces werden Monero-betalingen ingeschakeld’.

Sweeney debunked de bewering dat de officiële merch store van Fortnite cryptocurrencies zou accepteren en zei dat Epic Games geen cryptocurrency-partners heeft. Het bedrijf is ook niet van plan om in de (nabije) toekomst crypto-partnerschappen aan te gaan maar verzekerde zijn volgelingen dat het de ontwikkelingen op de voet volgt.

Sweeney voegde er ook aan toe dat zowel hij als het bedrijf supporters zijn van blockchain, maar dat de technologie nog te jong en onveilig is om deze naar het jonge publiek van Fortnite te brengen. 

Wat begon als een roddel op Reddit verspreidde zich snel dankzij Ricardo Spagni, de projectleider en hoofdontwikkelaar van het Monero-project, die een reeks tweets over het probleem uitzond. Een officieel profiel voor Monero bevestigde ook het nieuws op Twitter. Spagni zei dat XMR werd gekozen boven Bitcoin vanwege het gebrek aan privacy van Bitcoin.

Zowel Fortnite-gamers als Monero-gebruikers hebben hun ontevredenheid uitgesproken over de bedrijven die het probleem bijna een week lang niet hebben opgehelderd. Er is nog geen officiële verklaring uitgegeven door Monero en Spagni heeft veel kritiek geuit op zijn gebrek aan transparantie.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.