Home » Nieuws » BitTorrent lanceert eigen cryptocurrency op Tron netwerk

BitTorrent lanceert eigen cryptocurrency op Tron netwerk

Gepubliceerd op 4 januari 2019 om 22:11

Het populaire peer-to-peer downloadsysteem BitTorrent heeft zijn eigen cryptocurrency token gelanceerd. De tokens genaamd BitTorrent Token (BTT) zijn gebaseerd op het TRON protocol.

De verkoop van de BTT tokens zal plaatsvinden via Binance Launchpad. Dit tweette Justin Sun, bedenker van Tron en CEO van Bittorrent:

Downloaden met hoge snelheid

Met peer-to-peer downloaden worden bestanden direct gedeeld tussen downloaders en uploaders, zonder tussenkomst van een andere partij. Het idee achter de cryptomunt BTT is dat downloaders de uploaders kunnen betalen om extra bandbreedte te krijgen en dus sneller te kunnen downloaden. Omdat er digitaal geld te verdienen valt, is dit voor uploaders ook een trigger om meer bestanden langer beschikbaar stellen. Dit komt de kwaliteit van het downloadnetwerk ten goede. 

Overname Bittorrent door Tron Foundation

In juli 2018 werd BitTorrent overgenomen door de Tron Foundation, welke daar naar verluid $140 miljoen dollar voor betaald zou hebben. Volgens eigen zeggen had BitTorrent op dat moment 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Onder de naam Project Atlas werd sindsdien gewerkt aan de integratie van blockchain technologie in het BitTorrent protocol. 

De eerste fase van Project Atlas is nu dus een feit. In de toekomst zal de blockchain-technologie van Tron verder worden geïmplementeerd in het BitTorrent protocol. Hierbij kan gedacht worden aan het betalen van 'content creators', artiesten of programmeurs. In onderstaande film wordt een korte impressie gegeven over Project Atlas.

μTorrent en 'backward compatibility'

Op dit moment is enkel het BitTorrent programma μTorrent Classic voor Windows geschikt om het BitTorrent Token te gebruiken. De optie om de BTT te gebruiken is echter niet verplicht. Ook kunnen BitTorrent programma's als Vuze en Deluge die BTT (nog) niet ondersteunen gewoon gebruikt blijven worden, evenals oude μTorrent versies. 

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.