Home » Nieuws » Bakkt haalt $182 miljoen dollar op in eerste financieringsronde

Bakkt haalt $182 miljoen dollar op in eerste financieringsronde

Gepubliceerd op 3 januari 2019 om 15:39

De nieuwe cryptocurrency exchange Bakkt, met als eigenaar de New York Stock Exchange, heeft in de eerste financieringsronde $182 miljoen dollar (ruim €160 miljoen euro) opgehaald. 

Dit geld had het bedrijf nodig om verder te kunnen werken aan de ontwikkeling van het platform en het kunnen aanbieden van Bitcoin 'futures' in het eerste kwartaal van 2019. Futures zijn producten die verbonden zijn aan de koers van iets wat waarde bevat, in dit geval bitcoin. De al eerder uitgestelde goedkeuring voor het uitbrengen van deze futures zou nu plaatsvinden op 24 januari, maar lijkt wederom vertraagd te gaan worden. 

Bakkt investeerders

Deze grote investeringen zijn gedaan door 12 partijen. Dit zijn Boston Consulting Group, CMT Digital, Eagle Seven, Galaxy Digital, Goldfinch Partners, Alan Howard, Horizons Ventures, Intercontinental Exchange, M12, Pantera Capital, Payu en Protocol Ventures.  

Kelly Loeffle, CEO van Bakkt, is zeer te spreken over het resultaat: 

“Ons werk van vandaag is gericht op het stimuleren van institutionele toegang voor digitale middelen, naast gebruik door verkopers en consumenten, en we breiden deze visie nu al uit, in samenwerking met geweldige bedrijven zoals Starbucks.”

Starbucks heeft aangegeven om na de lancering van Bakkt ook bitcoin te zullen gaan accepteren. De koffiereus zei initieel dat blockchain potentieel had, maar dat bitcoin niet genoeg is om een waardige munt te worden in de nabije toekomst. Met Bakkt gaat het nu toch bitcoin omarmen.

Koop veilig en snel coins op Litebit!

Koop veilig en snel  coins op Litebit!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.